Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Ελλάδα λέει πως η δική μας υφαλοκρηπίδα είναι δική τους, αλλά εμείς τους δείξαμε στο πεδίο….¨

2 Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου 4/3/2021

Σε ομιλία που έκανε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου στο πανεπιστήμιο της Καππαδοκίας, μίλησε για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

¨Τώρα φυσικά εμείς δεν μείναμε ικανοποιημένοι από εκείνη τη συμφωνία (Ελλάδας-Αιγυπτου). Η Αίγυπτος όμως βλέποντας την χάραξη των υφαλοκρηπίδων, στα δυτικά και βόρεια, δηλαδή στα δικά μας νότια σύνορα,  στα σύνορα που συναντιόμαστε, βλέπουμε πως σεβάστηκε την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Δεν εισέρχονται δηλαδή στην υφαλοκρηπίδα που έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ

Φυσικά η Ελλάδα με την μαξιμαλιστική της προσέγγιση υποστηρίζει πως η δική μας υφαλοκρηπίδα είναι δική τους, αλλά όπως είπα λίγο πριν, τους δείξαμε στο πεδίο πως δεν είναι έτσι.

Υπάρχουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και στα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών (Αιγύπτου και Τουρκίας) . Ανάλογα με την πορεία των σχέσεών μας, μπορούμε ενδεχομένως να κάνουμε και διαπραγματεύσεις για  την ΑΟΖ και αν συμφωνήσουμε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία.

Ποτέ δεν αλλάξαμε γνώμη για το όραμα μας για πλήρη ένταξή στην ΕΕ. Αλλά η ΕΕ δυστυχώς κατά καιρούς σταμάτησε αυτή τη διαδικασία. Πολλά κεφάλαια λόγω πολιτικών λόγων μπλοκαρίστηκαν είτε από την ελληνοκυπριακή πλευρά είτε από την ίδια την Κομισιόν είτε και από τη Γαλλία . Μπλοκαρίστηκαν αυτά τα κεφάλαια διαπραγματεύσεων.
….
Γνωρίζετε πως πέρσι η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακός τομέας τα θέματα που είχαν με εμάς τα μετέφεραν στην ΕΕ. Εμείς λοιπόν είπαμε πως αυτό δεν γίνεται, δεν μπορεί να γίνεται, πως δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ τα δικαιώματα  μας τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο, δείξαμε πώς μπορούμε να τα υπερασπιστούμε προβάλλοντας τη σημαία μας στην Ανατολική Μεσόγειο.¨

Όλες αυτές οι αλαζονικές δηλώσεις έχουν μια βασική αιτία. Πιστεύουν πως ότι και να κάνουν εμείς δεν αντιδρούμε και ότι δεν έχουμε την ισχύ να αντιδράσουμε. Σε όσους δεν το καταλαβαίνουν να τους το κάνουμε πιο νλιανά. Προφανώς η ΑΠΟΤΡΟΠΗ μας αυτή την στιγμή δεν λειτουργεί…

 

Previous Article

Επιλογή ¨Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου¨ σε αγγλική κυβερνητική ιστοσελίδα…

Next Article

Αντιπρόεδρος Οκτάι : Οι Ελληνοκύπριοι δεν έκαναν κανένα βήμα για την επίλυση του Κυπριακού¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

 1. Ναι μα η Ελλάδα σας απείλησε με πόλεμο κύριε και σας έσωσε η κ. Μέρκελ και γι’ αυτό και δεν βλέπουμε τις σημαίες σας πουθενά στην ΑΟΖ της Ελλάδας.

  Και γιατί δεν λέτε τον όρο ‘Κυπριακή Δημοκρατία’; Αν δεν την αναγνωρίζετε έχετε χάσει κάθε επαφη τόσο με την πραγματικότητα όσο και κάθε παρεμβατικό δικαίωμα.

  Η ΑΟΖ με την Αίγυπτο πέταξε στα σκουπίδια το εφεύρημα ‘Γαλάζια Πατρίδα’, άντε γειά σας.

  1. “η Ελλάδα σας απείλησε με πόλεμο”

   Αχαχαχαχαχααα….

   “γιατί δεν λέτε τον όρο ‘Κυπριακή Δημοκρατία’; Αν δεν την αναγνωρίζετε…”

   Γιατί να πουν; Το ξέρεις ότι δεν την αναγνωρίζουν. Δικαίωμα τους δεν είναι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *