Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Ελλάδα συνεχίζει τα προκλητικά βήματα-Παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο στάτους νησιών¨…

No Comments Share:

Kείμενο του ιστολόγιου 18/1/2021

Παραθέτουμε τμήματα δηλώσεων που έκανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερκών Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του :

-Αλλά η απελευθέρωση από το καθεστώς της βίζας μπορεί να γίνει, αυτό είναι μία υπόσχεση.

-Επίσης στην μετανάστευση, στον αγώνα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, επίσης μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα

-Χάρη στη στήριξη της Γερμανίας στις 25/1, θα αρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

-Ενώ σχετικά με το θέμα της συνάντησης μου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως έχω αναφέρει, εμείς ως Τουρκία εμείς είμαστε έτοιμοι και υπήρξε μία καλή προσπάθεια της Αλβανίας,  εμεις προσωπικά είπαμε στην Αλβανία πως όταν είναι έτοιμη η Ελλάδα θα είμαστε  και εμείς έτοιμοι. Καταρχήν εκφράζω την ικανοποίηση μου, για την εκ νέου συμμετοχή της Ελλάδας στον μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων, που στήθηκε υπό την ηγεσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Μέχρι σήμερα σε πολλές συναντήσεις, στην πρώτη δεν είχαν μετάσχει, μετά μετείχαν και τελευταία επίσης σε πολλές συναντήσεις του τελευταίο καιρού δεν μετείχαν. Αλλά εμείς ως Τουρκία μετείχαμε, σε όλες τις συναντήσεις

-Ότι συζητήσαμε στους 60 γύρους τα ίδια θέματα θα συζητήσουμε και στον 61ο

-Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο η Ελλάδα, λέει πως θα συζητήσουμε μόνο τις περιοχές θαλάσσιες δικαιοδοσίας η τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, αλλά αν αυτό όντως ειπώθηκε, δεν είναι μία ωφέλιμη προσέγγιση.  Για ποιο λόγο;  Μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλά θέματα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που προκαλούν ένταση. Υπάρχουν τα θέματα σχετικά με το Αιγαίο. Υπάρχουν τα χωρικά ύδατα, υπάρχουν τα θέματα σχετικά με τον εναέριο χώρο, υπάρχουν τα θέματα σχετικά με τη θάλασσα και τα θέματα σχετικά με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Δεν είναι σωστό να διαλέξουμε ένα από αυτά και να λέμε πώς κάνουμε διερευνητικές συνομιλίες. Όπως στο παρελθόν μέχρι το 2016 για όλα αυτά τα θέματα συζητούσαμε με την Ελλάδα για το πώς θα λύσουμε αυτά τα θέματα.
Από το 2016 έως τώρα δεν συνεχίστηκαν αυτές οι συνομιλίες, επειδή δεν το ήθελε η Ελλάδα και υπεύθυνη για αυτό, δεν είναι μόνο η παρούσα κυβέρνηση του Μητσοτάκη, αλλά και η κυβέρνηση του Τσίπρα που μετά από το 2016 δεν συνέχισε τις συνομιλίες.

-Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα και σε αυτό το διάστημα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Κάνει βήματα που παραβιάζουν το αποστρατικοποιημενο status των νησιών, κάνει συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις και κηρύσσει NAVTEX χωρίς να κάνει τίποτα εκεί

-Αυτός ο αρχιεπίσκοπος, ένας θρησκευτικός  ηγέτης ισχυρίζεται πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Εμείς το έχουμε ακούσει αυτό από λαϊκιστές ηγέτες το είδαμε και από ανθρώπους, υπήρξαν πολιτικοί και στελέχη που το στήριξαν, αλλά για πρώτη φορά το είδαμε σε μία δήλωση θρησκευτικού ηγέτη και πραγματικά μείναμε έκπληκτοι.

Previous Article

Δήλωση ψευδομουφτή Ξάνθης σχετικά με την δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Next Article

Ο Ν. Μιχαηλίδης διδάσκει περί Τουρκίας και Ταγίπ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *