Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία παράνομα στέλνει όπλα στην Λιβύη και η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  14/4/2020

Οι δύο παρακάτω σημερινές φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του LNA στο τουίττερ και στην σχετική ανάρτηση εκφράζεται  δυσφορία καθώς ένα ακόμη  τουρκικό πλοίο, το FATIMA 1 , μετέφερε οπλισμό στους τζιχαντιστές συμμάχους του Ερντογάν στην Μισράτα .

Την ίδια στιγμή εξ όσων φαίνεται η επιχείρηση ¨Ειρήνη¨ της ΕΕ που υποτίθεται πως θα επέβλεπε το εμπάργκο όπλων προς την Λιβύη  (ουσιαστικά την αποστολή τουρκικού οπλισμού) καρκινοβατεί καθώς πέρα από την Ιταλία και την Ελλάδα κανένας άλλος δεν βάζει προς το παρόν πλοία !

 

     

Στο Antinews.gr  στις 11/4/2020 διαβάσαμε τα εξής :

Λιβύη: Σκοντάφτει η επιχείρηση «Ειρήνη», αν και η Ελλάδα δίνει ακόμα και την Κρήτη για μετανάστες

“Εμπρός από τις λιβυκές ακτές, η διαίρεση της Ευρώπης”, τιτλοφορείται κείμενο Ιταλού ναυάρχου, πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του τόσο εξαιτίας των εμποδίων που υψώνονται για την υλοποίηση της επιχείρησης “Ειρήνη”, όσο και για την αποτελεσματικότητά της.

Εστιάζει, μάλιστα, ιδιαίτερα στην απροθυμία των Ευρωπαίων να στηρίξουν την ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, φτάνοντας στο σημείο να γράψει ότι “η “Ειρήνη” θα μπορούσε να αποτελέσει άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την αξιοπιστία της Ευρώπης ως σημαντικού παίκτη στη διεθνή σκακιέρα”.

Δεν επαρκούν τα πλοία

Στο κείμενό του, στην ιταλική εφημερίδα, Avvenire, ο πρώην επικεφαλής του ιταλικού ΓΕΝ, αφού παρατηρεί ότι “μια εβδομάδα μετά την έναρξη της αποστολής “Ειρήνη” μόνο τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στη θάλασσα”, σημειώνει ότι, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ιταλία, ουσιαστικά καμία άλλη χώρα – μέλος της ΕΕ δεν έχει δείξει ουσιαστική προθυμία για να συμβάλλει με ναυτικές και άλλες δυνάμεις σε αυτή τη δύναμη.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, αφού αναφέρει ότι τυπικώς “η ευρωπαϊκή επιχείρηση “Eunavfor Med Irini” ξεκίνησε την 1η Απριλίου”, τονίζει ότι “έως τώρα μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν δηλώσει ότι είναι πραγματικά έτοιμες να αποστείλουν τα πλοία τους. Η Γαλλία θα συμμετάσχει με δικό της πλοίο από τα μέσα Μαΐου και μετά, ενώ η Ισπανία περιορίζει τη συμμετοχή της σε ένα αεροπλάνο περιπολίας του ναυτικού. Η Γερμανία δεν συμμετέχει”.

Υπογραμμίζει, δε, ότι μόνο “με την παρουσία τριών πλοίων, και εάν δεν προστεθούν άλλα πλοία, ο ναυτικός αποκλεισμός θα είναι διαπερατός”.

Όσον αφορά αυτή καθεαυτή τη στάση αρκετών μελών της ΕΕ, παρατηρεί: “Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και να δει κανείς τη νέα ευρωπαϊκή αποστολή, οι χώροι που θα ελέγχει, οι επιχειρησιακοί περιορισμοί και ο μειωμένος αριθμός πόρων, αποτελούν τη φωτογραφία των διαιρέσεων μεταξύ των εσωτερικών πολιτικών και γενικότερα των συγκρουόμενων συμφερόντων των ευρωπαϊκών κρατών”.

Πιθανή στρατιωτική αντιπαράθεση με Τουρκία

Ο Ιταλός ναύαρχος, επίσης, θεωρεί “μη αμελητέο” το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν τουρκικά πολεμικά πλοία να σπάσουν το εμπάργκο, γεγονός που θα έφερνε σε ένοπλη αντιπαράθεση την Ευρώπη με την Τουρκία.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η “Ειρήνη” μπορεί, με τον επαρκή αριθμό ναυτικών μέσων, βέβαια, να ελέγξει την θαλάσσια κίνηση προς την Τρίπολη (πρωτεύουσα της Λιβύης), “υπό τον όρο ότι οι Τούρκοι δεν θα αποφασίσουν να συνοδέψουν τα πλοία που μεταφέρουν όπλα απευθείας στην Τρίπολη, δημιουργώντας συνθήκες ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των ευρωπαϊκών και των νέο-οθωμανικών πλοίων”. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι “αυτή η πιθανότητα δεν είναι αμελητέα”.

Previous Article

Δόξα τω Θεώ !

Next Article

Τσαβούσογλου : Η θέση μας για τους S-400 δεν έχει αλλάξει

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *