Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μπιλάλ Ερντογάν κατά της γλωσσικής μεταρρύθμισης του Κεμάλ

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  8/8/2020

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μπιλάλ Ερντογάν-υιός του ¨σουλτάνου¨, στράφηκε έμμεσα κατά της μεταρρύθμισης του Κεμάλ, με την οποία είχε υιοθετηθεί το λατινικό αλφάβητο για την τουρκική γλώσσα. Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής :

¨Θυμάμαι τα χρόνια μου στο δημοτικό σχολείο. Μας περιέγραφαν πως είχαμε μείνει πίσω λόγω του αλφάβητου μας (οθωμανικού). Τότε δεν είχα αναρωτηθεί αλλά αργότερα όταν το σκέφτηκα… Μα τότε η γειτονική μας Ελλάδα γιατί δεν άλλαξε το αλφάβητο της; Η γειτονική μας Γεωργία…  Άντε ας πούμε πως η Γεωργία δεν είναι πολύ προηγμένη χώρα. Η Ιαπωνία γιατί δεν άλλαξε το αλφάβητο της ;  Η Κίνα γιατί δεν άλλαξε το αλφάβητο της ; Τότε είναι που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως το αλφάβητο δεν έχει σχέση με την εξέλιξη. Μετά βλέπουμε κι άλλες χώρες. Υπάρχουν εξελιγμένες χώρες που δεν άλλαξαν τον τρόπο ντυσίματος τους. Μα τότε γιατί συνδέσαμε την ανάπτυξη με την αλλαγή των ρούχων ; Δεν είναι δηλαδή τόσο εύκολη η διασύνδεση της αλλαγής στην μορφή με την αλλαγή στην ψυχή.¨

Τα χίλια δίκια έχει ο Μπιλάλ. Τι να πει κανείς για τους ¨πανέξυπνους¨ Έλληνες ηγέτες μας, που μέσα σε μια νύχτα και χωρίς καμία συζήτηση κατάργησαν τους τόνους από την γλώσσα μας… Λες και ήταν το τσιφλίκι του πατέρα τους….

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Ελύτης μας

 

 

Previous Article

Το τουρκικό χαρτονόμισμα των 200 λιρών…

Next Article

Τα κριτήρια για την προκήρυξη στο πανεπιστήμιο τα είχε μόνο η σύζυγος του πρύτανη 😂😂😂

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *