Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Σεμινάριο¨ για τo τι κάνει η Τουρκία στην Ιντλίμπ…

0 σχόλια Share:

Κείμενα του ιστολογίου

Ο δημοσιογράφος Χουσνου Μαχαλλι σε μία προφητική συνέντευξη λέει τα πράγματα με το όνομα τους για το τι συμβαίνει στην περιοχή της Ιντλίμπ. Στο παρακάτω λοιπόν βίντεο πάνω-κάτω λέει τα εξής :

“Όλοι έχουν γίνει ειδικοί και ο καθένας πετάει από μία χαζομάρα. Ενώ δεν έχουν καμία απολύτως πληροφορία. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, στο Σότσι της Ρωσίας ο Ερντογάν και Πούτιν έκατσαν και είπαν να λύσουν το θέμα της Ιντλίμπ.
……
Εκεί συμφώνησαν πως μέσα σε ένα μήνα τα βαριά όπλα που κατείχε η οργάνωση Νουσρα, θα τους αφαιρούνταν. Και μετά από την αφαίρεση θα καθόταν Ρωσία Ιράν Συρία και Τουρκία για να βρουν μία περαιτέρω λύση. Αλλά πρώτα έπρεπε να αφαιρεθούν τα βαρέα όπλα. Για να ελεγχθεί ακριβώς αυτή η αφαίρεση των όπλων, δόθηκε η αποστολή στον Ερντογάν. Ο Ερντογάν το δέχτηκε αυτό και είπε πως θα τα μαζέψει. Για να ελεγχθεί αυτή η διαδικασία και να σταματήσει η περαιτέρω προέλαση του συριακού στρατού εκεί, συστάθηκαν δώδεκα τουρκικά σημεία παρατήρησης στην Ιντλιμπ. Αυτά θα έλεγχαν την εκεχειρία οπως και το ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει. Και θα έπαιρναν τα βαριά όπλα από τα μέλη της Αλ Κάιντα και του Μετώπου Αλ Νούσρα. Έφτασε η 15η Οκτωβρίου αλλα τίποτε. Έφτασε η 30η Οκτωβρίου, έφτασε ο Νοέμβριος και έφτασε και ο Δεκέμβριος αλλά πάλι τίποτε. Μέχρι σήμερα πόσοι μήνες πέρασαν ; Ας πούμε Χ μήνες. Η Τουρκία δεν επεμβαίνει εκεί. Δηλαδή δεν εκπληρώνει την υποχρέωση της να πάρει τα βαρέα όπλα από τους ισλαμιστές. Αυτό είναι όλο. Και ακόμη συμβαίνουν επιθέσεις με αυτά τα όπλα. Χτες πέθαναν τέσσερις πολίτες. Διαθέτουν πυραύλους με μεγάλο βεληνεκές. Και τους εκτοξεύουν στην τύχη. Και μάλιστα ένας έπεσε κοντά στο σπίτι μου στο Χαλέπι. Καθημερινά δύο τρεις πολίτες πεθαίνουν. Ο Πούτιν λέει πως δεν τηρήσαμε την υπόσχεσή μας.
Το σημαντικό τώρα στην Ιντλίμπ είναι το εξής. Σχετικά με τον αριθμό αυτών των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων δίνονται διάφορα νούμερα. Εκτίμηση μου είναι πως είναι γύρω στους 40.000. Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι οι μισοί εξ αυτών δεν είναι Σύριοι. Υπάρχουν Ουιγούροι Τούρκοι Ουζμπέκοι, Κιργιζιοι, Αιγύπτιοι, Σαουδάραβες, Τσετσένοι Αλβανοί, Βόσνιοι, αυτοί είναι 20.000. Ολοι αυτοί είναι μαζί με τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερα οι Οιιγούροι Τούρκοι είναι μαζί με τις οικογένειές τους. Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα. Διότι αν υποθέσουμε πως Συρία Τουρκία, Ιράν και Ρωσία στα πλαίσια της συμφωνίας της Αστάνα  καταλήγουν σε συμφωνία. Για παράδειγμα παίρνω τους Σύριους αυτούς και στο πλαίσιο της ειρήνης τους βάζω στην αστυνομία ή στο στρατό. Τους υπόλοιπους όμως 20.000 τι θα τους κάνεις; Αυτό το θέμα είναι η βασική διαμάχη. Ετσι ο Πούτιν για τους 4.000 περίπου Τσετσένους που υπάρχουν εκεί, λέει πως ¨όχι μόνο δεν τους δέχομαι πίσω αλλά ας ψοφήσουν καλύτερα¨. Η Κίνα το ίδιο λέει για τους Ουιγούρους Τούρκους. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί 4-5.000 τρομοκράτες Ουιγούρους. Οι οποίοι πλέον έχουν καταστεί τρομεροί πολεμιστές. Διότι πολεμάνε επί εννέα χρόνια και χρησιμοποιούν κάθε είδους όπλα.
Να σου κάνω μία παρομοίωση η οποία μπορεί να είναι και λανθασμένη. Η Τουρκία επί 40 χρόνια πολεμάει με το ΠΚΚ. Το ΠΚΚ τι διαθέτει; Αυτόματα όπλα και αυτοσχέδιους μηχανισμούς. Αυτά, δεν έχουν κάτι άλλο. Τι διαθέτουν οι άλλοι στην Ιντλίμπ; Άρματα μάχης, πυραύλους, ρουκέτες, χημικά όπλα, ότι σκέφτεσαι το έχουν. Μπορεί να έχουν και όπλα που δεν τα έχει ο τουρκικός στρατός. Αυτοι είναι λοιπόν οι τρομοκράτες με τους οποίους πολεμάνε εκεί.  …. Το θέμα είναι λοιπόν αυτούς τους 20.000 ποιος θα τους πάρει; Διότι κανείς δεν τους θέλει.
Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να πολεμήσει ενάντια στο ΠΚΚ; Έχει. Όταν λοιπόν η Συρία κάνει το ίδιο απέναντι σε αυτούς τους ισλαμιστές, εσύ γιατί να ενοχλείσαι ;
……
Αν βγεις στο δρόμο και συναντήσεις ένα πολίτη και του πεις πως “πάμε στη Λιβύη_ αν εξαιρέσεις αυτούς που πιστεύουν στα τυφλά τον Ερντογάν, όλοι οι άλλοι θα σου πουν “Μα τι δουλειά έχουμε εκεί;”.  Μα τι δουλειά έχουμε στη Συρία; Άλλωστε ξέρετε και το ανέκδοτο που υπάρχει, πως “μπήκαμε στη Συρία αλλά η Συρία μπήκε σε μας”… 4-5 εκατομμύρια Σύριοι μπήκαν στην Τουρκία και ζούνε μία χαρά. Και η Τουρκία δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για την επιστροφή τους. Το αντίθετο, θέλει να μείνουνε. Δεν διαθέτει τέτοιο σχέδιο επιστροφής.
……
Τους μισθούς του Ελεύθερου Συριακού Στρατού τους πληρώνει η Τουρκία. 300 δολάρια. Όπου υπάρχει τουρκικός στρατός, σε Αφρίν, Τζεραμπλους, Ελ Μπαπ, Τελ Αμπιγιαντ και Ρεσουλαγιν, σε όλα αυτά τα μέρη υπάρχουν Τούρκοι διοικούντες. υπάρχουν έπαρχοι, αντινομάρχες ταχυδρομεία νοσοκομεία, τζάμια, σε όλα υπάρχει τουρκική σημαία και δίπλα υπάρχει και η σημαία του OSO. Υπάρχουν μαθήματα στα τουρκικά και υπάρχουν πανεπιστήμια, Εκεί πέρα δηλαδή είναι σαν ένα κανονικό τμήμα της Τουρκίας αυτή τη στιγμή.
…….
Πολλοί από εκείνους στην αρχή δεν ήθελαν να πάνε στη Λιβύη. Γιατί ήξεραν ότι θα πάνε και θα σκοτωθούν.Διότι στη Συρία υπάρχουν χερσαία σύνορα προς την Τουρκία και μπορείς να φύγεις, ενώ από την Λιβύη πως θα φύγεις;
Οπότε τους είπαν ότι εδώ παίρνεις 300 δολάρια και στη Λιβύη θα πάρεις δύο χιλιάδες δολάρια. Αυτά τα είδα προσωπικά. Έξι μήνες αργότερα αν γυρίσεις ζωντανός θα πάρεις και την τουρκική υπηκοότητα. Ενώ αν πεθάνεις την υπηκοότητα Θα την πάρει η οικογένειά σου. Αυτήν τη μέθοδο την εφάρμοσε η Αμερική. Την εφάρμοσε στο Ιράκ. κάλεσαν δηλαδή όλους αυτούς οι οποίοι είχαν απλά πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ και τους είπαν ότι αν πας να πολεμήσεις έξι μήνες στο Ιράκ μόλις γυρίσεις αμέσως θα πάρεις αμερικανική υπηκοότητα. Άλλωστε και αν πεθάνουν οι ΗΠΑ γλιτώνουν από αυτούς”.

Previous Article

Για τον Κατσάνη μας !

Next Article

ΕΔΕ σε βάρος δικαστών που έβγαλαν απόφαση μη αρεστή στο καθεστώς Ερντογάν….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *