Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΡΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

https://www.youtube.com/watch?v=YmOBZ5VXH60&feature=youtu.be

Κείμενο του ιστολόγιου  20/12/2017

Ο βουλευτής του HDP Ντεγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιιράτ ασκει κριτική στον Ερντογάν, για αυτά που κάνει στην Τουρκία, την ώα που ζητάι άλλα από Ελλάδα.

Στο βίντεο ο  βουλευτής λέει τα εξής :

¨Οι διοικούντες φαίνεται να κοροϊδεύουν την λογική μας. Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας πήγε στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα είπε πως η ιδρυτική συνθήκη του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Εγώ γνωρίζω πως ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας ήξερε πως αυτή η συνθήκη δεν έγινε μόνο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Από την μια μεριά είναι οι νικητές του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και από την άλλη η Τουρκία.  Άρα ξέρει πως αυτή η συνθήκη δεν θα  αλλάξει αν μόνο Ελλάδα και Τουρκία πουν ¨ΝΑΙ¨. Και πάλι το είπε .

Ιδιαίτερα στην Δυτική Θράκη, είπε πως ενώ βάσει της συνθήκης της Λωζάννης οι μουφτήδες θα έπρεπε να εκλέγονται, εκεί διορίζονται και είχε δίκιο σε αυτό. Διότι τέτοια είναι η διάταξη που υπάρχει στην Λωζάννη.  Εάν όμως εκεί ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας σηκωνόταν και τον ρωτούσε, ¨Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κύριε φίλε μας. Εσείς ζητάνε να γίνεται εκλογή μουφτήδων στην Δυτική Θράκη.  Ενώ όμως ζητάτε εκλογή μουφτήδων, στην δική σας χώρα, κατά παράβαση των νόμων και των προβλεπόμενων διαδικασιών, απομακρύνονται εκατοντάδες δήμαρχοι από τα  καθήκοντα τους, τι έχετε να πείτε για αυτό;¨. Άραγε τι απάντηση θα έδινε ; ¨

Previous Article

19/12/2017 ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Next Article

14 ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *