Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ

No Comments Share:

Φυλάκιση αντιμετωπίζει ο δημοσιογράφος που προειδοποίησε το ΤΟΜΑ

img_9087

Στις 10 Φεβρουαρίου αρχίζει η δίκη του συνταξιούχου στρατιωτικού και δημοσιογράφου Ραχμί Γιλντιρίμ, που κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για τον Μπερκίν Ελβάν στην Άγκυρα, είχε πάει κοντά στο αστυνομικό όχημα ΤΟΜΑ και είχε προειδοποιήσει να μην εφαρμόζει βία.

Δεκτό από το 33ο Πρωτοδικείο Άγκυρας έγινε το κατηγορητήριο που ετοίμασε ο εισαγγελέας Μεχμέτ Ταστάν του Τμήματος Τύπου της Εισαγγελίας Άγκυρας σχετικά με τις διαδηλώσεις που έγιναν τον Μάρτιο. Με βάση αυτό ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του νόμου για τις διαδηλώσεις σε 13 άτομα που συνελήφθησαν στην άγκυρα στις 13/3/2014 σε διαμαρτυρία που έγινε τότε για τον Μπερκίν Ελβάν.

Μεταξύ αυτών που τους έχει ασκηθεί δίωξη είναι και ο δημοσιογράφος Ραχμί Γιλντιρίμ. Κατά την κατάθεση του στην αστυνομία είπε πως ως συνταξιούχος στρατιωτικός προειδοποίησε το αστυνομικό όχημα ΤΟΜΑ να μην ασκεί άσκοπη βία, πράξη η οποία στο κατηγορητήριο χαρακτηρίζεται ως ¨αντίσταση κατά της αστυνομίας¨.

Στο κείμενο του κατηγορητηρίου υποστηρίζεται πως ¨Στάθηκε μπροστά στο ΤΟΜΑ εμποδίζοντας το να προχωρήσει και λογομαχώντας με τους αρμόδιους αστυνομικούς, επιχείρησε να εμποδίσει την εκ μέρους τους άσκηση των καθηκόντων τους.¨. Ως απόδειξη παρατίθεται η φωτογραφία όπου ο Γιλντιρίμ είναι δίπλα στο ΤΟΜΑ όπως και οι φωτογραφίες από την σύλληψη του.

Ο Ραχμί Γιλντιρίμ όπως και οι άλλοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 έτη.

Haber.sol.org 8/2/2015

Previous Article

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ…

Next Article

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *