Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ¨ΦΑΟΥΛ¨ ΤΗΣ ¨ΓΑΛΑΖΙΑΣ¨ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

No Comments Share:

 

 

Κείμενο του ιστολόγιου   30/5/2018

Η παρακάτω ανακοίνωση που βλέπετε σε τουρκόφωνη ιστοσελίδα της Θράκης, είναι δελτίο τύπου της ¨γαλάζιας¨ παράταξης στον δήμο Κομοτηνής . Η παράταξη λέγεται ¨Εμείς η Πόλη¨και επικεφαλής της είναι η κ. Φελίνα Καζάκου. Να επισημάνουμε οι μουσουλμάνοι δημοτικοί σύμβουλοι ΚΑΙ της παράταξης αυτής, πριν από λίγες μέρες δεν προσήλθαν να ψηφίσουν το ψήφισμα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Εν προκειμένω όμως έχουμε δύο άλλες παρατηρήσεις.

1) Το παραπάνω κείμενο όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μετάφραση αλλά είναι το ίδιο δελτίο τύπου. Δικαιούμαστε άρα να αναρωτηθούμε, ο συνδυασμός ¨Εμείς η Πόλη¨ είναι δίγλωσσος;

Βγάζει δηλαδή δελτία τύπου στα ελληνικά και στα τουρκικά ;

Και

2)  Βλέπετε πως στο δελτίο τύπου του συνδυασμού ¨Εμείς η Πόλη¨ χρησιμοποιούνται τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ τοπωνύμια. Αντιλαμβανόμαστε πως στην καθομιλουμένη ο καθένας φυσικά και χρησιμοποιεί ότι τοπωνυμια θέλει. Όταν όμως βγάζουμε δελτίο τύπου σαν δημοτική παράταξη που φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία του δήμου, είναι λογικό  γράφουμε  ¨Γκιουμουλτζίνε¨ και όχι ¨Κομοτηνή¨ ; Τα τουρκικά επίσης τοπωνύμια χρησιμοποιούνται και για τα ονόματα των χωριών που αναφέρονται στο κείμενο.

Σχ: Επικοινώνησε μας η κ. Φελίνα Καζάκου και διέψευσε πως το συγκεκριμένο δελτίο τύπου έφυγε από το γραφείο της. Χαιρόμαστε για τα γρήγορα αντανακλαστικά της και την ευαισθησία της. Ελπίζουμε τα ίδια χαρακτηριστικά να έχουν και οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι της. 

 

Previous Article

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ 4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *