Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ψέματα των Τούρκων σε βαρος του Ελληνικού Στρατού

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου 30/7/2020

Διαβάσαμε αυτό το ψέμα της δήθεν πωλήσης 50 drone από τουρκική αμυντική βιομηχανία προς την Ελλάδα. Δεν ισχύει. Επαναλαμβάνουμε δεν ισχύει. Για αυτό και δεν γράψαμε τίποτε από τότε.

Πριν από κανένα μήνα το είχαμε διαβάσει για πρώτη φορά και το ψάξαμε. Δεν ισχύει. Τώρα αν θέλουμε να αναπαράγουμε οποιαδήποτε ανοησία λένε οι Τούρκοι ή ενδεχομένως και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις τους, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Υπάρχουν αλλά σημεία  τα οποία μπορούμε να καταλογίσουμε στο στρατό μας.
Αλλά οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, ειλικρινείς και με διάκριση.
Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε σήμερα τα εξής :

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής. Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19.

Previous Article

Υπουργός Αμύνης Ακάρ: ¨Περιμένουμε τους Έλληνες τις επόμενες μέρες στην Άγκυρα¨

Next Article

Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας: ¨Άγνωστος ο αριθμός ασθενών και θανάτων από κορωναϊό στην Τουρκία¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *