Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το ¨έγκλημα¨ του Τουρκοκύπριου ηγέτη και η απάντηση Ερντογάν…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου 13/10/20129

¨Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία · όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Ειρηνική Άνοιξη” δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα¨.

Αυτή είναι η δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζή που προκάλεσε την οργή της Άγκυρας. Ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε πως  ¨Εκτός ορίων με κάθε έννοια οι δηλώσεις του προέδρου της KKTC. Τη θέση που κατέχει την οφείλει στην Τουρκία. Καλό θα ήταν να μάθει τα όριά του¨.

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις αμέτρητες βρισιές που δέχθηκε στο προφίλ του ο Ακιντζή, τελικά την κaτέβασε αυτή την ανάρτηση. Εδώ και καιρό πάντως ο Ακιντζή θεωρείται απόβλητος από το καθεστώς της Άγκυρας, πιθανώς επειδή ΔΕΝ καταδικάστηκε ο εκδότης της εφημερίδας Αφρίκα για προσβολή του Ερντογάν….

Προσέξτε δεν είπε καν τίποτε κατά της επιχείρησης, αλλά απλώς πως θα επιθυμούσε διάλογο και διπλωματία. Αλλά η Τουρκιά θέλει όλους αυτούς που έχουν δημόσιο λόγο να είναι στρατιωτάκια της που δέχονται εντολές…

Previous Article

Τ/Κ εφημερίδα : ¨Η Τουρκία στην Κύπρο επιδιώκει αέριο και στην Συρία εδάφη¨…

Next Article

Αμερικανός υπουργός Αμύνης: Ο Τραμπ διέταξε απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βόρεια Συρία¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *