Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΑΣΩΝ ΒΕΪΣΕΛ ΕΡΟΓΛΟΥ : ¨…..ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ¨

No Comments Share:

Εφ. Χουριέτ 26-8-2011

89η επέτειος της Μεγάλης Επίθεσης

 Εκατοντάδες άτομα από διάφορες περιοχές της Τουρκίας μετείχαν στην ¨Πορεία Νίκης¨ που οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 89η επέτειο της ¨Μεγάλης Νίκης¨ που οδήγησε στην νίκη τον Πόλεμο της Σωτηρίας.

 Η 13 χλμ πορεία που οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 89η επέτειο της Μεγάλης Επίθεσης άρχισε από το χωριό Τσακίροζου του Αφιόνκαραχισάρ.

 Πριν την πορεία στην οποία μετείχαν φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια μαζί με πολίτες, μιλώντας ο υπουργός Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου ευχήθηκε στους μετέχοντες και για την Εβδομάδα Νίκης και για την γιορτή του Ραμαζανιού.

Ανέφερε ¨ Τι ευτυχία σε εμάς, βιώνουμε διπλή γιορτή¨ και συνέχισε λέγοντας : ¨ 89 χρόνια πριν ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και οι συμπολεμιστές του, άρχισαν μαζί με τον γενναίο στρατό μας πορεία προς το Κοτζάτεπέ. Όπως είναι γνωστό στις 26 Αυγούστου στο τέλος ενός επίπονου αγώνα, ο γενναίος στρατός μας διέλυσε τον εχθρό. Μετά από 15 μέρες έριξε τον ελληνικό στρατό στη θάλασσα της Σμύρνης. Πραγματικά αυτή η ευτυχισμένη μέρα, αυτή η ωραία μέρα ήταν η έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας: .

 

…………….

 

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΦΤΑΡ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Next Article

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *