Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΕΞΕΓΕΡΣΗ¨ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

No Comments Share:

 

Kείμενο του ιστολόγιου  18/10/2017

Μερικές φορές ότι και αν περιγράφεις με λογικά σχήματα, αυτό γίνεται πολύ πιο ξεκάθαρο όταν εμφανίζονται τα περιστατικά . Σχετικά λοιπόν με την ¨εξέγερση¨ των αλεβιτών κατοίκων του Τεκέ της Ρούσας και πέριξ χωριών κατά της πολιτικής του σουνιτικού-τουρκικού προξενείου,  μάθαμε δύο περιστατικά τα οποία και σας τα κοινοποιούμε, για  να αντιληφθειτε το μέγεθος της οργής των ανθρώπων εκεί εναντια στην φασιστική-σουνιτική πολιτική της επιβολής που ακολουθεί το προξενειο και οι τζουτζέδες του…

 

Επεισόδιο1o

Τις  μέρες που ο προξενόφρων σύλλογος Σέτσεκ, οργάνωνε το πανηγύρι στον χώρο του Χίλια, ενας από τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης εκεί (γνωρίζουμε τα στοιχεία του), προφανώς θέλοντας να προσεταιριστεί όσους αλεβίτες μπορούσε, πήγε με τρία ζώα-κουρμπάνια για να τα χαρίσει στον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν. Εκεί όμως ο κόσμος αγριεμένος από το στημένο από το προξενείο πανηγύρι, του είπαν το εξής: ¨Δεν τα θέλουμε τα κουρμπάνια σου, να τα πας στο προξενείο και στον Ιμπραήμ Σερίφ να τα δώσεις . Και δεν πρόκειται να φύγεις από εδώ αν δεν μας πεις πόσα λεφτά σου έδωσαν για να συνεργαστείς στο πανηγύρι τους¨ !!!

Σε αυτό το σημείο μάλιστα τον έσμπρωξαν και τοτε φοβισμένος αυτος,  τους είπε πως πήρε 2.000 ευρώ !!! Και μόνο τότε τον άφησαν να πάρει τα κουρμπάνια του, να τα φορτώσει στο αυτοκίνητο του και να φύγει !!

Επεισόδιο 2ο

Τον Αμπντουρραχήμ Κουρού-πρώην ιμάμη Μεγάλου Δερείου τον γνωρίσαμε όταν πριν από 10 και παραπάνω χρόνια μάθαμε ότι ήταν από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, όταν εκείνη υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο.  Από τότε ακόμη βρισκόταν απόλυτα στην πολιτική γραμμή του τουρκικού προξενείου. Πριν από 1 περίπου χρόνο ο κόσμος του χωριού αγανακτισμένος από την στάση του που δίχαζε τον κόσμο εκεί, τον έδιωξε και εξέλεξαν άλλον ιμάμη. Τότε προφανώς με οδηγία από τον ψευδομουφτή Σερίφ,  τοποθετήθηκε δάσκαλος μαθημάτων Κορανίου στην Ρουσα. Εδώ να πούμε πως η Ρούσα είναι 100% αλεβίτικο χωριό. Καθώς λοιπόν δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής εκεί, καποια στιγμή την ώρα που πήγαινε για τα μαθήματα Κορανίου, μέσα στο χωριό τον σταμάτησαν κάτοικοι του χωριού και του είπαν σε έντονο ύφος (….) πως δεν είναι επιθυμητή η παρουσία του στο χωριό και να μαζέψει τα πράματα του και να φύγει!

Και φυσικά έτσι και έγινε !

Previous Article

7 ΕΡΓΑΤΕΣ NEKΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ

Next Article

ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.