Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…

No Comments Share:

Ιστοσελίδα της εφημερίδας Μπιρλίκ 12-7-2010 

Στις 10-7-2010 πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο εκπροσώπων της ABTTF (Ευρωπαική Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης). Διεξήχθη το Σάββατο στο Γκίμπεν και μετείχαν η διοίκηση της ABTTF, τα μέλη του ελεγκτικού και πειθαρχικού, ο τέως πρόεδρος της ABTTF Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύλλογος (και μέλος της ABTTF) Τούρκων Δ. Θράκης –Αννόβερου, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-Έσπελκαμπ, ο πολιτιστικός σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης-Γκούτερσλοχ και περιχώρων, ο σύλλογος Αλληλεγγύης και Βοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης του Μέσχεντε, ο σύλλογος αλληλοβοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης του Γκίζεν, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Σβάμπαχ, και ο σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης Στουτγάρδης και περιχώρων.

…………………………….

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ.

Οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο εκπροσώπων που διεξήχθη στο Γκίμπεν, αποφάσισαν με ομοφωνία να διαμορφωθεί μια εκπροσώπηση στις Βρυξέλες με στόχο την ενδυνάμωση του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Προς τη κατεύθυνση αυτού του στόχου αποφασίστηκε να ανοίξει ένα γραφείο στις Βρυξέλλες και με το άτομο που θα δουλεύει εκεί, τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης να τεθούνε σε επίπεδο Ε.Ε.

Στις 19-6-2010 το Δ. Σ. της ABTTF, πήρε την απόφαση να ανοίξει ένα γραφείο στις Βρυξέλλες, με στόχο τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης μεταφερόμενα σε επίπεδο Ε.Ε. να μπούνε στην επικαιρότητα της Ευρώπης.

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε : ¨η ABTTF επί χρόνια προσπαθεί θέτοντας τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην κοινή γνώμη της Ευρώπης και του κόσμου, να βρει λύσεις. Μαζί με άλλους διεθνείς φορείς, με τις πρωτοβουλίες που είχαμε σε επίπεδο Ε.Ε. τα δύο τελευταία χρόνια, είχαμε θετικά αποτελέσματα. Σήμερα η εντατικοποίηση αυτών των πετυχημένων προσπαθειών, η συνέχεια και η πραγματοποίηση νέων πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων, θα μπορέσουν να γίνουν με το άνοιγμα του γραφείου επί τόπου, δηλαδή στην πρωτεύουσα της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες. Έτσι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα μεταφερθούνε στις Βρυξέλλες. Προσπαθούμε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούνε οι προσπάθειες για να ανοίξει το γραφείο. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει το άτομο που θα ασκεί καθήκοντα σε αυτό το γραφείο¨.

Σχόλιο : Άλλοι δεν πληρώνουν τους ιμάμηδες στη Θράκη, και άλλοι ανοιγουν γραφεία στις Βρυξέλλες.

Previous Article

ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ

Next Article

ΑΥΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ…ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *