Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

No Comments Share:

Τσίπρας και Παυλόπουλος προσβάλλουν την τουρκική ταυτότητα

56ea5d0af1eca

Έντονα ενοχλημένη η Άνκαρα από τις δηλώσεις του Έλληνα προέδρου και πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Σαρκισιάν

Η Τουρκία διατύπωσε την ενόχληση της για τις δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την Τουρκία και την τουρκική ταυτότητα.

«Οι δηλώσεις αποτελούν προϊόν μιας αρρωστημένης νοοτροπίας, η οποία αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε Ελλάδα και την Αρμενία είναι χτισμένες πάνω σε μια κοινή εχθρότητα και λασπολογία κατά της τουρκικής ταυτότητας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς.

Ο  Μπιλγκίτς σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται σε μια ερώτηση που τέθηκε για τις δηλώσεις των κυρίων Παυλόπουλου και Τσίπρα, για την Τουρκία και την τουρκική ταυτότητα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν στην ελληνική πρωτεύουσα, όταν αναφέρθηκαν σε ιστορικά γεγονότα που βιώθηκαν κατά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

« Η Τουρκία και το τουρκικό έθνος ποτέ δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους με κάθε ευκαιρία φέρνουν στην επικαιρότητα μια ρήση της ιστορίας η οποία είναι παράνομη, αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, μονομερής και εμμονική» τόνισε ο κ. Μπιλγκίτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις που προέβησαν με τον Αρμένιο πρόεδρο στις 15 Μαρτίου, στο περιθώριο της επίσκεψης του δεύτερου στην Αθήνα είχε πει τα παρακάτω:

« Είναι παράλληλη η ιστορία των λαών μας. Μια ιστορία προσφυγιάς και ξεριζωμού. Μια ιστορία που έχει τα ίχνη της εθνοκάθαρσης εναντίον των Αρμένιων και των  Πόντίων».

Και ο πρόεδρος Δημοκρατίας της Αρμενίας Σαρκισιάν αφού επαίνεσε την στάση της Ελλάδας για τα γεγονότα του 1915, είχε πει:

« Όλα αυτά δείχνουν ότι το συναίσθημα αλληλεγγύης εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει να ενώνει τους λαούς μας».

TRT  18/3/2016

Previous Article

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Next Article

ΕΝΙΟΤΕ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *