Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΑΜΠΟ !

No Comments Share:

Κινηματογραφική επίθεση από τον τσομπάνη

cobandan-film-gibi-baskin_5832_b

Ο Μουσταφά Ουλκέρ που σκοτώθηκε από πυρά που δέχτηκε από το αρμενικό φυλάκιο, νωρίτερα στο ίδιο μέρος είχε βάλει στολή Τούρκου στρατιώτη και είχε επιτεθεί μόνος του.

Μια σειρά από περιστατικών που παραπέμπουν σε σίριαλ αποκαλύφθηκαν πίσω από την ¨κρίση τσομπάνη¨ που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Αρμενίας. Εντοπίστηκε πως ο Μουσταφά Ουλκέρ που έχασε την ζωή του όταν τον πυροβόλησαν από το αρμενικό φυλάκιο. Πριν να τον πυροβολήσουν ο ίδιος είχε επιτεθεί δύο φορές στο αρμενικό φυλάκιο, φορώντας μάλιστα στολή Τούρκου στρατιώτη. Φάνηκε πως οι συνοριακές μονάδες της Αρμενίας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω των επιθέσεων. Η ιστορία της κρίσης με τον τσομπάνη που έφερε τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου εξελίχθηκε ως εξής :

¨Καβγάς για τα βοσκοτόπια¨

Τις περασμένες μέρες ολοκληρώθηκε η έρευνα που έκανε η Άγκυρα σχετικά με τον θάνατο του Μουσταφά Ουλκέρ, μετά από πυροβολισμό από Αρμένιους στρατιώτες. Από την έρευνα βγήκαν περιστατικά που θα μπορούσαν να γίνουν σίριαλ. Σύμφωνα με την έρευνα η κρίση άρχισε με κοπάδια που βοσκούσαν στην συνοριακή περιοχή. Η αρμενική πλευρά αντιδρώντας στο βόσκημα κοπαδιών που ανήκουν σε Τούρκους μέσα στην δική τους πλευρά, ενημέρωσαν σχετικά τους Τούρκους αρμόδιους. Το τουρκικό φυλάκιο προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ζώων να μην παραβιάζουν τα αρμενικά σύνορα. Παρά τις προειδοποιήσεις όμως οι χωρικοί συνέχισαν να βοσκάνε τα ζώα τους μέσα στα σύνορα της Αρμενίας. Μετά από αυτό, Ρώσοι και Αρμένιοι κατέσχεσαν τμήμα ενός κοπαδιού. Μέσα σε αυτό το τμήμα υπήρχαν και ζώα του θανόντος Μουσταφά Ουλκέρ.

ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ

Οι χωρικοί ζήτησαν βοήθεια από το τουρκικό φυλάκιο και οι Τούρκοι αρμόδιοι ήρθαν σε επαφή με τους στρατιώτες της Αρμενίας σχετικά με την επιστροφή του κοπαδιού. Μετά από τις συνομιλίες που έγιναν, η Αρμενία δέχτηκε να επιστρέψει το κοπάδι στους χωρικούς. Μετά από την επιστροφή του κοπαδιού ξέσπασε νέα κρίση. Εντοπίστηκε πως κάποια από τα επιστραφέντα ζώα είχαν σε διάφορα σημεία πληγές. Σε κάποια είχε σπάσει το κέρατο , ενώ σε άλλα είχε κοπεί η ουρά. Ο Μουσταφά Ουλκέρ αντιδρώντας σε αυτό αποφάσισε να πάρει εκδίκηση από τους στρατιώτες της Αρμενίας. Έβαλε στολή Τούρκου στρατιώτη και μια νύχτα πέρασε τα σύνορα και πυροβόλησε προς το φυλάκιο. Ο Ουλκέρ κατάφερε να διαφύγει από την πρώτη επίθεση. Αυτή την φορά οργάνωσε δεύτερη επίθεση. Τώρα όμως τον εντόπισαν με θερμική κάμερα και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον σκότωσαν. Η ταυτότητα του αποκαλύφθηκε μετά από τον σκοτωμό του. Αρχικά νόμισαν πως η επίθεση στο φυλάκιο έγινε από Τούρκους στρατιώτες. Η κατάσταση αυτή είχε προκαλέσει συναγερμό στα αρμενικά σύνορα.

Εφ. Ταράφ 20/8/2013

Previous Article

¨Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ¨

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *