Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Οι Τούρκοι δολοφονούσαν, οι Γερμανοί παρατηρούσαν

No Comments Share:

¨Οι Τούρκοι δολοφονούσαν, οι Γερμανοί παρατηρούσαν. Ο Ερντογάν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη

Οι στρατιώτες μας ήταν εκεί, ήταν μάρτυρες σε αυτό, μαζί το σχεδίασαν, δεν το εμπόδισαν και το παρατηρούσαν¨.

Στην 104η επέτειο από την αρμενική γενοκτονία, σε παρουσίαση που έκανε στην Γερμανία ο Γερμανός ιστορικός Μίκαελ Χέσεμαν, ανέφερε πως το έγκλημα αυτό αφορά τόσο την Τουρκία όσο και την Γερμανία και έκανε έκκληση, λέγοντας πως ο ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη .

Στην 104η επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας διοργανώθηκε μια εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ. Στην εκδήλωση μετείχε ως ομιλητής ο γνωστός για τις έρευνες του στην αρμενική γενοκτονία, ιστορικός Δρ. Μίκαελ Χέσεμαν.

Ο Χέσεμαν στην ομιλία του αναφερόμενος στο πώς και από ποιους έγινε η γενοκτονία, είπε πως στην ιστορία αυτού του εγκλήματος εμπλέκονται τόσο η Τουρκία όσο και η Γερμανία. Ο Χέσεμαν άσκησε  κριτική για το ότι η Τουρκία ακόμη δεν έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία.

Ο Χεσεμαν συνεχίζοντας την ομιλία του είπε: “Οι Οθωμανοί για να ιδρύσουν ένα μουσουλμανικό κράτος δολοφόνησαν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους και παρά τις τόσες αποδείξεις, ακόμη το τουρκικό κράτος σήμερα αρνείται την ύπαρξη της γενοκτονίας. Όλα τα έγγραφα αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία γενοκτονία. Οι Γερμανοί υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες στη σφαγή. Οι Γερμανοί που στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ενωμένοι με τους Τούρκους, μη θέλοντας να χαλάσουν αυτή την συμφωνία, αν και ήταν ενήμεροι για αυτά που συνέβαιναν, για χάρη των δικών τους συμφερόντων παρέβλεψαν τη γενοκτονία. Οι στρατιώτες μας βρισκόταν εκεί, ήταν μάρτυρες αυτών που έγιναν, μαζί τα σχεδίασαν, δεν τα εμπόδισαν και τα παρατήρησαν” .

Ο Χεσεμαν ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε στα αρχεία του Βατικανού. Μεταξύ των εγγράφων υπάρχουν οι επιστολές της γερμανικής κυβέρνησης με την οθωμανική και το Βατικανό πριν και μετά το 1915. Ο Χέσεμαν ανέφερε πως παρά τα τόσα δεδομένα, η γερμανική κυβέρνηση παραμένει απαθής σε αυτή την κατάσταση, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον ρόλο της στην ιστορία και την συνενοχή της.

¨Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ¨

Είπε πως ¨Η αρμενική γενοκτονία δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ. Ο Ερντογάν πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την γενοκτονία¨ και πρόσθεσε πως αυτοί που δεν εξάγουν μαθήματα από την ιστορία δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν την επανάληψη του παρελθόντος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΑΕΛ ΧΕΣΕΜΑΝ

Είναι Γερμανός ιστορικός. Έκανε έρευνες σχετικά με την αρμενική γενοκτονία. Για πρώτη φορά παρουσίασε αδημοσίευτες πηγές από τα κρυφά αρχεία του Βατικανού. Τις έρευνες που έκανε τις δημοσίευσε σε βιβλίο. Λόγω του βιβλίου του, του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία.

https://www.artigercek.com/haberler/turkler-katletti-almanlar-izledi-erdogan-sorumlulugu-ustlenmelidir
25/4/2019
Previous Article

ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ !

Next Article

ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *