Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αρμενία: ¨Αν εμπλακεί η Τουρκία με F-16, θα ενεργοποιήσουμε τους πυραύλους Ισκεντέρ¨

No Comments Share:

Ο Βαρντάν Τογκανιάν-πρέσβης της Αρμενίας στη Ρωσία, ανέφερε πως σε περίπτωση που η Τουρκία χρησιμοποιήσει αεροσκάφη F-16 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ η Αρμενία θα ενεργοποιήσει τους πυραύλους Ισκεντέρ.

….

Ο Τογκανιάν δήλωσε: ” Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα η στρατιωτική διοίκηση, αν τα τουρκικά f-16 αρχίσουν να ίπτανται πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ σαν δαμόκλειος σπάθη, τότε θα ληφθούν όλα τα μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων Ισκεντέρ. Δηλαδή ο αρμενικός στρατός θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει όλο του το οπλοστάσιο για να διασφαλίσει την ασφάλεια”.

https://tr.sputniknews.com/asya/202009281042930729-ermenistan-turkiye-daglik-karabagda-f-16lari-kullanirsa-iskender-fuzelerini-devreye-sokariz/

28/9/2020

Σχ : Να κι ένα κείμενο που βρήκαμε (voltairenet.org)για τους πυραύλους αυτούς :

Ο ρωσικός πύραυλος Ισκαντέρ, ο εφιάλτης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας
του Βαλεντίνου Βασιλέσκου
Οι επιδώσεις των πύραυλων Ισκαντέρ είναι τέτοιες ώστε μπορεί να περάσει μέσα από την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, μπορεί ο καθείς να αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύει αυτή η φαραωνική επένδυση στην Ανατολική Ευρώπη. Φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει καταρχάς να δικαιολογήσει την προστασία των Ευρωπαίων, και ύστερα ποντάρει μακροπρόθεσμα: την ικανότητά της να εκσυγχρονίσει ταχύτερα την ασπίδα της από τους Ρώσους να βελτιώσουν τους πυραύλους τους.
Όλο και περισσότερο, το ΝΑΤΟ έχει τοποθετήσει νέα επιθετικά όπλα στα σύνορα της Ρωσίας, αναγκάζοντας τη Μόσχα να απαντήσει με την ανάπτυξη αμυντικών όπλων. Το σύστημα ρωσικών πυραύλων εδάφους-εδάφους Ισκαντέρ (Iskander, Αλέξανδρος) (Κώδικα ΝΑΤΟ SS-26 Stone), παράγεται από το εργοστάσιο πυραύλων του Votkinsk (1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας). Σχεδιάστηκε ειδικά για να τρυπήσει την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα. Ο πύραυλος Ισκαντέρ, με 500 χιλιόμετρα βεληνεκές, περιέχει έναν μόνο όροφο Σογιούζ NPO, και λειτουργεί με στερεά καύσιμα. Η 152η ταξιαρχία τακτικών πυραύλων του Chernyakhovsk, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Ισκαντέρ που τοποθετήθηκαν 200 χιλιόμετρα από τη βάση του Redzikowo η οποία έχει τον ρόλο να εξουδετερώσει την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Πολωνία.

Σε απάντηση στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ που τοποθετήθηκε στη Ρουμανία, πιθανόν να εγκατασταθεί μια συστοιχία Ισκαντέρ στην Κριμαία, με ένα σύνταγμα βομβαρδιστικών αεροπλάνων μακριάς εμβέλειας Tu-22M3. Ο χρόνο προετοιμασίας εκτόξευσης για μια συστοιχία πυραύλων Ισκαντέρ είναι 4 λεπτά, και η τακτική που χρησιμοποιείται καθορίζει τον αριθμό των ταυτόχρονων εκτοξεύσεων δύο ζευγών πυραύλων, με πιθανή απόκλιση 2-6 μ. Οι πύραυλοι Ισκαντέρ μπορούν να φέρουν συμβατικές κεφαλές (θερμοβαρικές βόμβες, βόμβες σε κιβώτια, ή σε anti-bunkers) ή πυρηνικές κεφαλές. Από την Κριμαία μέχρι τη ρουμανική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, υπάρχουν 378 χιλιόμετρα ενώ η εμβέλεια του πυραύλου Ισκαντέρ είναι 500 χιλιόμετρα.

Η τροχιά του πυραύλου Ισκαντέρ δεν είναι βαλλιστική, διαφορετικά, με βάρος 3,8 έως 4,2 t, θα είχε εμβέλεια 1.500 χιλιόμετρων. Η ταχύτητα πτήσης του πυραύλου Ισκαντέρ είναι 7.600-9.300 χλμ/ώρα κάτω από υψόμετρο 60.000 μ, το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης γίνεται πάνω από τα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας, δηλαδή στα 40.000 μ. Αυτό το προφίλ βασίζεται στο γεγονός ότι οι πύραυλοι ΑΑ μεγάλης εμβέλειας όπως οι MIM-104 Patriot PAC-3, οι οποίοι έχουν επίσης αντιπυραυλικές ικανότητες, έχουν ανώτατη οροφή στα 30.000-35.000 μ. Το ανώτατο αυτό όριο έχει καθιερωθεί επειδή τα περισσότερα μαχητικά αεροπλάνα δεν υπερβαίνουν τα 20.000 μ. Ωστόσο, η Ρουμανία δεν έχει πυραύλους Πάτριοτ και οι αντιπυραυλικοί πύραυλοι SM-3 Block 1B που εξοπλίζουν την ασπίδα στο Deveselu δεν μπορούν να αναχαιτίσουν τίποτα κάτω από το υψόμετρο των 80.000 μ, υψόμετρο από το οποίο αρχίζουν να λειτουργούν οι αισθητήρες του.Στην τελική φάση της πτήσης, όταν εισέρχεται στις δυνατότητες παρακολούθησης του συστήματος Πάτριοτ, ο πύραυλος Ισκαντέρ εκτελεί ελιγμούς αποφυγής και εκτοξεύει 10 ψευδούς στόχους με τη μορφή πολυεδρικών μεταλλικών ανακλαστήρων. Η άμυνα ΑΑ διαθέτει ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και δεν μπορεί να διακρίνει μια κεφαλή Ισκαντέρ από τους ψευδούς στόχους. Για να παρακολουθηθεί ένας πύραυλος Ισκαντέρ, θα πρέπει να εκτοξευτούν 11 πύραυλοι Πάτριοτ, και για να τον καταρρίψουν 22. Επομένως, το προφίλ πτήσης του και ο εξοπλισμός ηλεκτρονικών παρεμβολών, δίνουν στο Ισκαντέρ μια μεγάλη ικανότητα επιβίωσης, γι ’αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να καταρριφτεί.

Previous Article

Πρωθυπουργός Πασινιάν : ¨Ούτε μια ίντσα εδάφους στον εχθρό μας,είμαι έτοιμος να πεθάνω για την μητέρα πατρίδα μας !!!

Next Article

Κοινή ανακοίνωση 4 τουρκικών κομμάτων: ¨Η Αρμενία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *