Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ-ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια Share:

Δεκάδες χιλιάδες άτομα στο μέρος όπου δολοφονήθηκε πέντε χρόνια πριν

Μετά την χτεσινή ανακοίνωση της απόφασης στην δίκη Χραντ Ντινκ, σήμερα μετά από έκκληση των ¨Φίλων Ντινκ¨ οργανώθηκε μια διαδήλωση από την πλατεία Ταξίμ ως τα γραφεία της εφημερίδας Άγος. Στην διαδήλωση μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Οι φίλοι του Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007 κάλεσαν όλα τα ευαίσθητα μέρη της κοινωνίας σε μια σιωπηλή διαδήλωση κατά την 5η επέτειο του θανάτου του. Η πορεία άρχισε στις 13.00 από την πλατεία Ταξίμ και τελείωσε μπροστά στην εφημερίδα ΑΓΟΣ.

Στο κείμενο με το οποίο καλούσαν τους ευαίσθητους ανθρώπους να μετάσχουν στην πορεία οι ¨Φίλοι του Χραντ¨, περιείχε τις εξής φράσεις :

¨Ακριβώς 5 χρόνια πέρασαν από τότε που χάθηκε ο Χραντ Ντινκ. Πέντε χρόνια πριν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συνέρρευσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και εκατομμύρια τον συνόδευσαν με τα δάκρυα τους. Κατά την Πέμπτη επέτειο ευχόμαστε και ελπίζουμε να επαναλάβουμε εκείνη την μεγάλη αλληλεγγύη, την σιωπηλή κραυγή και το μεγάλο δημοκρατικό ξέσπασμα. Όλοι μας παρακολουθήσαμε οργισμένοι επί πέντε χρόνια την δικαστική διαδικασία. Έβγαλαν απέναντι μας 3-5 εκτελεστές και μας είπαν ότι πρέπει να αρκεστούμε σε αυτούς.

Για αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και νόημα να τιμήσουμε τον Χραντ Ντινκ στις 19 Ιανουαρίου 2012 με κατά το δυνατόν μαζική συμμετοχή. Θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Ταξίμ μπροστά στο Ελμαντάγ και θα πορευτούμε ως την εφημερίδα ΑΓΟΣ. Όχι συνθήματα, όχι λάβαρα οργανώσεων, όχι σημαίες. Είναι μια σιωπηλή κραυγή¨.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΕΒΑΓΚ

Στην πορεία συμμετείχε και η οικογένεια του στρατιώτη Σεβάγκ για τον οποίο είχε ανακοινωθεί πως υπηρετώντας την θητεία του στο Μπάτμαν έχασε την ζωή του σε ατύχημα με σφαίρα.

ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΟΣ

Μπροστά στην εφημερίδα Άγος όπου θα τέλειωνε η πορεία είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο Ντινκ άφησαν γαρύφαλλα, ενώ στο κτίριο της εφημερίδας κρέμασαν αφίσα που έλεγε ¨Όχι 5, αλλά και 95 χρόνια να περάσουν αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει έτσι¨.

Χιλιάδες άτομα κράτησαν ενός λεπτού σιγή στις 15.00.

………………

Σχόλιο : Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου η δικηγόρος Φεθιγιέ Τσετίν, μεταξύ άλλων δήλωσε : Το κράτος συνεχίζει την παράδοση των πολιτικών δολοφονιών. Έκαναν πλάκα μαζί μας¨  

Το βίντεο που δείχνει πλάνα από την πορεία μπορείτε να το δείτε στην διεύθυνση    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/27168/0/1/on-binler-hrant-icin-yurudu.aspx

 

 

 

Previous Article

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΧΑΚΚΑΡΙ – ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΕΡΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

quis mi, libero ut elit. quis, luctus consequat. velit, sem,