Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΠΕΣΙΚΤΣΙ : Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ

No Comments Share:

Μπεσικτσί : ¨Η αντιμετώπιση θα πρέπει να αρχίσει από τις κατασχεθείσες περιουσίες των μη μουσουλμάνων…¨

Το ίδρυμα Ισμαήλ Μπεσικτσί το οποίο επί ένα χρόνο συνεχίζει τις εργασίες του απέκτησε νομική οντότητα. Η πρώτη παρουσίαση του ιδρύματος έγινε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Σήμερα (Σάββατο 18 Φεβρουαρίου) έγινε η δεύτερη παρουσίαση του, στο ξενοδοχείο Taxim της Κωνσταντινούπολης . Ιδρυτές του ιδρύματος είναι οι Ισμαήλ Μπεσικτσί, Ιμπραίμ Γκιουρμπούζ, Αμπντουλλάχ Μπαράν, Ταλάτ Ινάντς και Ισχάκ Τεπέ, ενώ την προεδρία του πρώτου Δ.Σ. ανέλαβε ο ίδιος ο Ισμαήλ Μπεσικτσί.

…………………….

Μετά από τις ανακοινώσεις των διοικούντων του ιδρύματος πήρε τον λόγο εν μέσω χειροκροτημάτων ο ίδιος ο Ισμαήλ Μπεσικτσί ο οποίος είπε πως κατά την τελευταία περίοδο του Οθωμανικού κράτους, η κυβέρνηση του Ένωση και Πρόοδος έκανε επιχειρήσεις στα πλαίσια της μετατροπής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σε μια τουρκική αυτοκρατορία.

Ο Μπεσικτσί αναφέρθηκε στην Αρμενική γενοκτονία, στις εξορίες και υποχρεωτικές μεταναστεύσεις σε βάρος των Ελλήνων και των υπόλοιπων μη μουσουλμανικών λαών που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια αυτών των επιχειρήσεων με την λογική του ¨Μία γλώσσα, μία θρησκεία, μία φυλή¨. Ο Μπεσικτσί τόνισε πως η ουσία της συσσώρευσης της σημερινής τουρκικής μπουρζουαζίας σχηματίστηκε από τις περιουσίες των Αρμενίων και των άλλων λαών.

Ο Μπεσικτσί υπογράμμισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί πως τα θεμέλια του σημείου στο οποίο βρίσκεται το κουρδικό σήμερα είναι διαφορετικά από εκείνες τις εξορίες και την γενοκτονία…

………………………………

Ιστοσελίδα sesonline.net 18-2-2012

 Σχόλιο : Λίγα στοιχεία για τον Μπεσικτσί. Το 1962 αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Άγκυρας. Στα έτη 1965-1971 υπήρξε βοηθός στο πανεπιστήμιο Ατατούρκ στο Ερζερούμ. Συνάδελφος του καθηγητής τον κατήγγειλε για ¨μαρξιστική προπαγάνδα¨, δικάστηκε μετά το πραξικόπημα της 12ης  Μαρτίου 1971 και αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο. Το 1974 βγήκε από την φυλακή και αργότερα δικάστηκε για εργασίες του σχετικά με το κουρδικό. Λόγω των ερευνών του και των άρθρων του για το κουρδικό 8 φορές μπήκε και βγήκε στην φυλακή, εκτίοντας συνολικά 17 χρόνια ποινής. Από τα 36 βιβλία του τα 32 έχουν απαγορευτεί στην Τουρκία.

Previous Article

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Next Article

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΤΖΟΥΝΤΙ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΑΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *