Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έδιωξαν τους Αρμένιους, ¨σβήνουν¨ και τα ίχνη τους…

0 σχόλια Share:

Ένα-ένα σβήνουν τα ίχνη του αρμενικού λαού

Η ιστορική εκκλησία Τασχορον στην Μαλάτια, από την εγκατάλειψη κοντεύει να καταρρεύσει

Η εγκαταλελειμμένη στη μοίρα της εκκλησία έχει γίνει στέκι χρηστών ναρκωτικών, ενώ έχει λεηλατηθεί από χρυσοθήρες.

Στην Μαλάτια στην συνοικία όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Χραντ Ντινκ, αφού η επισκευή της εκκλησίας Αγίας Τριάδος το 2012 έμεινε στη μέση, ακολούθως αφέθηκε στη μοίρα της. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδος κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα στην συνοικία Τσαβούσογλου κατά την εποχή που ζούσαν πολλοί Αρμένιοι και η επισκευή η οποία άρχισε στην εκκλησία το 2012 αφέθηκε στη μέση.

Ως ιδιοκτησία η εκκλησία ανήκει στον Δήμο της Μαλάτειας, στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και στην Γενική Διεύθυνση Ακινήτων, ενώ οι σκαλωσιές οι οποίες μπήκαν πριν από πέντε έτη για την επισκευή της εκκλησίας στέκονται ακόμα εκεί όπως την πρώτη μέρα, την ώρα που η εκκλησία από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη έχει μετατραπεί σε ερείπιο. Η εκκλησία που είναι γνωστή στον κόσμο ως Τασχορον, διέθετε επιγραφή η οποία με τον καιρό σβήστηκε και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς και από ποιον κατασκευάστηκε.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΧΡΥΣΟΘΗΡΩΝ

Μέχρι τη δεκαετία του 1970 εδώ ζούσαν πολλές οικογένειες Αρμενίων. οι επιθέσεις που έγιναν τότε αλλά και το πραξικόπημα που έγινε το 1980 εξανάγκασαν τις τελευταίες οικογένειες να μεταναστεύσουν. αρκετά χρόνια πριν ο τρούλος της εκκλησίας που ήταν από χώμα κατέρρευσε λόγω εγκατάλειψης. οι εργασίες επισκευής που άρχισαν στην εκκλησία το 2012 χαροποίησαν τον αρμενικό λαό και τους κατοίκους της περιοχής. Η ανάδοχος εταιρεία που έκανε την επισκευή στην εκκλησία, έκανε κάποια γεμίσματα στην εσωτερική πλευρά των τοίχων ενώ έπλυνε με λευκή άμμο εξωτερικά το κτίσμα. Εσωτερικά στήθηκαν σκαλωσιές για την επισκευή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν κάτοικοι της περιοχής, η πληρωμή  που ήταν να δοθεί στην εταιρεία δεν διασφαλίστηκε, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εγκαταλείψει τη δουλειά. κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως λόγω της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης το κτίσμα φαίνεται να αφέθηκε στη μοίρα του ο χωμάτινος τρούλος του πριν από χρόνια κατέρρευσε ενώ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο των χρυσοθήρων. ιστορική εκκλησία πλέον εγκαταλελειμμένη στην μοίρα της έχει καταστεί στέκι τοξικομανών. Η εκκλησία πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να καταρρεύσει ενώ ήδη έχει λεηλατηθεί από χρυσοθήρες.

 

https://anfturkce.com/kurdistan/ermeni-halkinin-izleri-tek-tek-siliniyor-126075
6/6/2019
Previous Article

Πεντάγωνο: Η αγορά των S-400 από την Τουρκία δημιουργεί απαράδεκτα ρίσκα για τις ΗΠΑ

Next Article

Τώρα θυμήθηκε και τους Κούρδους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero dapibus porta. ante. tristique adipiscing ipsum massa quis, justo commodo