Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

No Comments Share:

Βουλευτής Παϊλάν του κόμματος HDP: Το ΜΗΡ είπε στο ΑΚΡ πως ¨εάν δεν αποβληθεί ο Παίλάν αποσύρουμε την στήριξη μας¨

Garo Paylan (C), an Armenian lawmaker of the Pro-Kurdish Peoples' Democratic Party (HDP), pauses as MPs from ruling AK Party protest against him because of his words during a speech at a debate on the proposed constitutional changes, at the Turkish Parliament in Ankara, Turkey, January 14, 2017. REUTERS/Stringer FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του HDP Γκάρο Παϊλάν ο οποίος τιμωρήθηκε επειδή κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή του άρθρου 11 της συνταγματικής αναθεώρησης μίλησε για ¨γενοκτονία¨, υποστήριξε πως η τιμωρία του επιβλήθηκε όταν το ΜΗΡ δήλωσε πως ¨Εάν δεν αποβληθεί ο Γκάρο Παίλάν, εμείς αποσύρουμε την στήριξη μας στο θέμα του συντάγματος¨.

Χτες το βράδυ κατά την συζήτηση του 11ου άρθρου, παίρνοντας τον λόγο ο Παιλάν είπε πως ¨Αργότερα η χούντα των Ταλάτ και Ενβέρ άφησε εκτός λειτουργίας αυτό το σύνταγμα και όπως είπε και ο Μεχμέτ Παρσάκ, είπαν ¨Κάνουμε το σύνταγμα των Τούρκων¨ και έθεσαν σε λειτουργία την χούντα. Το κοινοβούλιο άφησε εκτός τον πλουραλισμό. Άρχισε μια δεκαετία χάους, στην δεκαετία 1913-1923 χάσαμε 4 λαούς. Χάσαμε τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Ασσύριους και τους Εβραίους. Με μεγάλες σφαγές και γενοκτονίες σύρθηκαν εκτός αυτών των εδαφών¨ προκαλώντας με αυτά τα λόγια ¨ομαδική αντίδραση¨.

Ο προεδρεύων και μέλος του ΑΚΡ Αχμέτ Αϊντίν του είπε τότε ¨Παρακαλώ προσέξτε την κατάσταση και τις κινήσεις σας¨.

………………

http://www.diken.com.tr/hdpli-paylan-mhp-akpye-paylan-atilmazsa-destegimizi-cekeriz-dedi/
14/1/2016

Σχ : Την  ίδια στιγμή στην Ελλάδα, ελάχιστα κόμματα μιλάνε για αυτό το έγκλήμα που έγινε σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Previous Article

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Next Article

ANHΣΥΧΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *