Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

0 σχόλια Share:

O Φατίχ Ακίν απάντησε στα ερωτήματα των Νιού Γιόρκ Τάιμς

image

Ο Ακίν απαντώντας στα ερωτήματα της εφημερίδας Νιού Γιόρκ Τάιμς σχετικά με την ταινία “Η σφαγή ” που πριν καν προβληθεί προκάλεσε συζητήσεις, είπε πως εξακολουθεί να πιστεύει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να δει αυτή την ταινία.

Η ταινία “Η σφαγή ” που πριν ακομη προβληθεί στην Τουρκία, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από καποιους εθνικιστικούς κύκλους, προβαλλεται σήμερα στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Μετά από δηλώσεις που είχε κάνει ο Ακίν στην εφημερίδα Άγος,σχετικά με την ταινία, η εφημερίδα άρχισε να δέχεται απειλές. Η ταινία που διεξάγεται κατά την περίοδο της καταστροφής στην Οθωμανική εποχή, περιγράφει την ιστορία ενός Αρμένιου σιδερά που χάνει τις δυο κόρες του. Ο σιδεράς τον οποίο παίζει ο Γαλλοαλγερινός ηθοποιός Ταχάρ Ραχίμ, για να βρει τις κόρες του ψάχνει από το Χαλέπι και την Αβάνα έως την Βόρεια Ντακότα.

Φατίχ Ακίν : Κανένας Τούρκος ηθοποιός δεν θέλησε να παίξει τον Χραντ Ντινκ

Ο Φατιχ Ακιν απάντησε στα ερωτήματα της εφημερίδας Νιού Γιόρκ Τάιμς σχετικά με την ταινία ¨ Η σφαγή ¨ που γυρίστηκε σε 5 χώρες και έχει προϋπολογισμό 15 εκ. $ .

-Τις προάλλες σε δηλώσεις σας σε εφημερίδα είπατε πως η χώρα έχει την ωριμότητα να δει μια ταινία με θέμα τα γεγονότα του 1915. Μετά από τις δηλώσεις εκείνες, η εφημερίδαμδέχτηκε απειλές θανάτου. Μηπως αλλάξατε γνώμη ;

-Όχι, ακόμη πιστεύω πως η Τουρκία είναι έτοιμη να δει αυτή την ταινία. Δυό φίλοι μου παραγωγοί διάβασαν το σενάριο. Ο ένας εξ αυτών μου είπε πως θα πετροβολησουν την ταινία και ο άλλος πως θα πετάξουν λουλούδια. Έδειξα την ταινία σε ανθρώπους που θεωρούν τα γεγονότα του 1915 ως μια γενοκτονία και σε άλλους που απορριπτουν αυτή την εκδοχή και είδα και στους,δυο την ιδια συναισθηματική επιδραση.

Ελπίζω η ταινία αυτή να ιδωθεί ως μια γέφυρα. Αναμφίβολα υπάρχουν φονταμελιστικές ομάδες που φοβούνται κάθε προσέγγιση. Και μάλιστα όσο μικρές είναι, αντίστροφα μεγάλη είναι και η φωνή τους. Η συνέντευξη μου δόθηκε στην εφημερίδα Άγος που είναι μια αρμενική εφημερίδα που βγαίνει στην Τουρκία και στην οποία δουλευε ο Χραντ Ντνκ.

-Ο Ντινκ ήταν Αρμένιος και δολοφονήθηκε από έναν Τούρκο εθνικιστή. Το 2010 προσπαθήσατε να κάνετε μια ταινία για την ζωή του Ντινκ και δεν βρηκατε στην Τουρκία ηθοποιό να παίξει τον Ντίνκ.

Είχα καθορίσει 5 ηθοποιούς που θα μπορούσαν να παιξουν τον Ντινκ. Αλλά όλοι τους ανησύχησαν όταν διάβασαν το σενάριο. Δεν επιθυμώ να πληγωθεί κανείς. Εγώ επειδή δεν έζησα στην Τουρκία είμαι ασφαλής. Αλλά εκείνοι οι ηθοποιοί, ενδεχομένως θα αντιμετώπιζαν κάποια θέματα.,Καμία ταινία δεν το αξίζει αυτό .
………….
………….
Εφ. Ραντικάλ 31/8/2014

Previous Article

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Η ΕΡΜΗ Η ΚΟΠΕΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sed vel, elementum et, nunc velit, nec eleifend sem, ut consequat. ante.