Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Οι Αρμένιοι θεωρούν υπεύθυνη την Τουρκία για την επίθεση στην Κεσάμπ

Kessab_SyriaΗ Αρμενική Ομοσπονδία Σουηδίας αναφέρει πως η επίθεση που έγινε στην συριακή πόλη Κεσάμπ στις 21/3 πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και εισήλθαν περνώντας τα σύνορα με την Τουρκία και θεωρεί πως υπεύθυνη για αυτά είναι η Τουρκία. Κάνει έκκληση στην σουηδική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία να διακόψει την στήριξη που παρέχει προς τις ισλαμικές συμμορίες.

Στην ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ η Αρμενική Ομοσπονδία Σουηδίας αναφέρει πως στην κωμόπολη Κεσάμπ ζούνε παιδιά και εγγόνια αυτών που διασώθηκαν από την γενοκτονία του 1915 και ότι μετά από τις επιθέσεις της υποστηριζόμενης από την Τουρκία συμμορίας Μέτωπο Ελ Νούσρα, 2.000 Αρμένιοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Λατικίγια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Κεσάμπ ήταν ο τελευταίος οικισμός στον οποίο μπορούσαν να καταφύγουν οι Αρμένιοι και ότι οι ισλαμικές συμμορίες εκεί, έκαψαν εκκλησίες και λεηλάτησαν τα υπάρχοντα των Αρμενίων.

Η Αρμενική Ομοσπονδία αναφέρει πως στις 30 Μαρτίου το Ισλαμικό Μέτωπο και η Ελ Νούσρα που στηρίζονται από την Τουρκία επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά Αρμενίων που είχαν διαφύγει από την Κεσάμπ στην Λαζικίγιε και κάνει έκκληση στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους διεθνείς φορείς να παρέμβουν και να παρεμποδίσουν τις σφαγές.

Στην ανακοίνωση καταγράφεται πως παρά το ότι η Τουρκία αρνείται πως παράσχει στήριξη σε αυτές τις ομάδες, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο καθώς επιτρέπει στις ισλαμικές ομάδες να περνάνε τα σύνορα και ότι ¨Οι βαριά εξοπλισμένες αυτές ομάδες δεν είναι δυνατόν να κάνουν επιχειρήσεις χωρίς γνώση των Τούρκων αρμοδίων.

Η Αρμενική Ομοσπονδία γράφει πως ένα έτος πριν από την εκατονταετηρίδα από την γενοκτονία, ακόμα γίνονται επιθέσεις σε Αρμένιους που ζούνε στην Μέση Ανατολή και ότι εξ αυτών αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους και να φύγουν.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση πως είναι φοβερό την στιγμή που συμβαίνουν αυτά ο κόσμος να αρκείται στο να παρατηρεί και καλούν την Σουηδία να παρέμβει για να σταματήσει η εθνοκάθαρση στην Συρία και να παρεμποδιστεί η εξορία των Αρμενίων από τα εδάφη τους λέγοντας πως ¨Η Σουηδία και όλος ο κόσμος πρέπει να ακολουθήσουν μια πιο αποφασιστική στάση έναντι της Τουρκίας για να διακόψει την στήριξη που παρέχει στις ακραίες αυτές ισλαμικές ομάδες οι οποίες περνάνε τα σύνορα και επιτίθενται σε χριστιανικά χωριά¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων 1/4/2014

 

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Next Article

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ YSK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *