Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

0 σχόλια Share:

Οργανωμένες οι επιθέσεις σε βάρος των Αρμενίων στην Σαμάτια ;

 Μετά από την δολοφονία στην Σαμάτια της 85 ετών Μαρίτσα Κιουτσούκ στις 28/1/2013, επίθεση πάλι στην Σαμάτια υπέστη η 80 ετών Σουλτάν Αϊκάρ.

Η επίθεση στην Σουλτάν Αϊκάρ έγινε την Τρίτη 22/1 και γύρω στις 17.00 στο διαμέρισμα της. Έγινε γνωστό πως η επίθεση με χτυπήματα έγινε από ένα άτομο γύρω στα 35 με μάσκα στο πρόσωπο και γκρίζα μαλλιά. Γείτονες ου άκουσαν τις κραυγές της γυναίκας κατέφθασαν, ενώ ο δράστης διέφυγε.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις σε βάρος των Αρμενίων στην Σαμάτια, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) και η οργάνωση ¨Στοπ στον Ρατσισμό και στον Εθνικισμό¨, μετέβησαν στην αστυνομία του Ακσαράι και ενημερώθηκαν σχετικά με τις επιθέσεις. Μετά από την διάρκειας περίπου μιας ώρας συνάντηση, μέλη αυτών των ΜΚΟ, έκαναν δηλώσεις στον τύπο, εκφράζοντας την ανησυχία τους σχετικά με το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να είναι οργανωμένες.

¨ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΑ : ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΙΣΣΕΣ, ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Εφέ δήλωσε τα εξής : ¨ Ανησυχούμε πως αυτές οι αλλεπάλληλες επιθέσεις είναι οργανωμένες και έχουν υπόβαθρο μίσους και ρατσισμού. Τα στοιχεία είναι ίδια : Τα θύματα είναι Αρμένισσες ανυπεράσπιστες και γριές. Ο θάνατος της Μαρίσα Κιουτσούκ και οι επιθέσεις σε τρεις γυναίκες κλιμάκωσαν την αγωνία μας. Η αστυνομική διεύθυνση, η νομαρχία και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τα περιστατικά, μας είπαν με ειλικρίνεια πως εργάζονται μέρα νύχτα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών και για την διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Εμείς θέσαμε την ανησυχία μας πως πρόκειται για κάτι συστηματικό και οργανωμένο, και ότι σε αυτό πρέπει να σταθεί και η αστυνομία. Αναφέραμε πως θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση.

…………….

Υποστηρίζουμε πως οι Αρμένιοι και όλοι οι λαοί πρέπει να ζούνε μέσα σε μια κοινωνία με αδελφοσύνη και ειρήνη, και σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

……………………

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ¨Στοπ στον Ρατσισμό και στον Εθνικισμό¨ Τζεγκίζ Αλγκάν ανέφερε πως αυτή η επίθεση ήταν η 4η και εξέφρασε την ανησυχία πως πρόκειται για κάτι το οργανωμένο. Ο Αλγκάν ανέφερε πως ζήτησαν ραντεβού με τον νομάρχη Αβνί Μουτλού και είπε τα εξής :

¨Είναι η 4η επίθεση που γίνεται τον τελευταίο μήνα σε Αρμένισσες γυναίκες. Μία σκοτώθηκε, μία έχασε το μάτι της και οι άλλες δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόσφατα επίσης δολοφονήθηκε και ο Αραμιάν Ουντζουγιάν-δάσκαλος του Αρμενικού σχολείου στο Καντίκιοϊ . Επίσης πρόσφατα πετροβολήθηκε και η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Καντικιοϊ .Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να πιστέψουμε το μονίμως λεγόμενο, πως δήθεν είναι ¨μεμονωμένα περιστατικά¨.

…………..

Οι από αμνημονεύτων χρόνων αυτές επιθέσεις σε βάρος των μη μουσουλμάνων, πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπισθούν ως εγκλήματα μίσους. Στα εγκλήματα μίσους, δίνεται το μήνυμα στην συγκεκριμένη ομάδα πως είναι ανεπιθύμητοι και σκορπιέται ο φόβος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα έφτασε. Οι άνθρωποι στην περιοχή εκεί φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Κλειδώνουν τις πόρτες τους και κάθονται. Αυτοί όμως ρίχνουν νερό κάτω από την πόρτα, ώστε να νομίσουν τα θύματα πως υπάρχει διαρροή νερού και να ανοίξουν την πόρτα.

……………….

 Εφ. Ραντικάλ 23/1/2013

Previous Article

ΠΕΡΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

porta. amet, eleifend elit. sem, nunc lectus fringilla