Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

0 σχόλια Share:

Αυτή τη φορά ήταν 60 άτομα

Η γαλλική Γερουσία με ψήφους 127 υπέρ και 86 κατά –οι περισσότεροι εκ των οποίων με εντολή- ενέκρινε τον νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο για όσους δεν δέχονται ως ¨γενοκτονία¨ τα γεγονότα του 1915. Σε 7,5 ώρες συζήτησης δικάστηκε μια ιστορία. Ο πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής Ζαν Πιέρ Σογιέρ δήλωσε πως ¨Τα κοινοβούλια δεν μπορεί να γράφουν ιστορία¨.

Η ιστορική συνεδρίαση της γαλλικής γερουσίας άρχισε στις 16.00. Στην συνεδρίαση είχαν γραφτεί για να μιλήσουν 13 γερουσιαστές, ενώ όσο πλησίαζε η ώρα της ψηφοφορίας η συμμετοχή αύξανε. Στην συνεδρίαση όπου μετείχαν 60 από τους 348 γερουσιαστές, καταρχήν έγινε ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση της Συνταγματικής Επιτροπής. Στην ψηφοφορία αυτή που οι περισσότεροι ψήφισαν μέσω εντολής, από τους 266 γερουσιαστές οι 166 απέρριψαν την πρόταση της Συνταγματικής Επιτροπής πως ¨Η πρόταση νόμου αποτελεί παραβίαση του συντάγματος¨. 86 γερουσιαστές στήριξαν την πρόταση, ενώ μετρήθηκαν και 10 άκυρα.

Στην συνεδρίαση των 7,5 ωρών πρώτος πήρε τον λόγο ο υπουργός-υπεύθυνος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο Πατρίκ Ολιέρ. Ο Ολιέρ ανέφερε πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι σύμφωνος με το τους νόμους της Γαλλίας και της Ε.Ε. Ο Ολιέρ εν περιλήψει είπε τα εξής :

Στόχος η εναρμόνιση

¨Αυτή η πρόταση νόμου προβλέπει το εξής : Τιμωρεί την μη επίδειξη σεβασμού σε έναν νόμο. Τιμωρεί την μη τήρηση ενός νόμου που ψηφίστηκε πριν από 10 χρόνια. Ξέρετε ότι παλιότερα είχε αναγνωριστεί η Εβραϊκή γενοκτονία. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να το συζητήσουμε ξανά, αυτή η συζήτηση έγινε. Εδώ απλά προβλέπεται η ίση αντιμετώπιση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τον νόμο. Ο στόχος είναι η εναρμόνιση με την υπάρχουσα νομοθεσία. Αναγνωρίστηκαν μια σειρά από γενοκτονίες. Αφού η Γαλλία έχει αναγνωρίσει δύο γενοκτονίες δεν μπορούμε να δεχτούμε να τιμωρείται η άρνηση της μιας και της άλλης όχι. Τίθεται ένα θέμα εναρμόνισης όσον αφορά τις ποινές. Με αυτό τον νόμο δεν στοχοποιήται η Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα. Και δίνουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μαζί της. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό Ερντογάν¨.

………………….

Μετά την απόρριψη της πρότασης για να μην συζητηθεί η πρόταση νόμου έφτασε και η ώρα της ψηφοφορίας. Η πρόταση νόμου έγινε δεκτή με ψήφους 86 κατά και 127 υπέρ, οι περισσότεροι μέσω εντολών. Μετά την συνεδρία των 7,5 ωρών οι Αρμένιοι που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στη Γερουσία οργάνωσαν εκδηλώσεις χαράς, ενώ οι περισσότεροι από τους Τούρκους είχαν φύγει πριν από την ψηφοφορία.

………………….

 Εφ. Χουριέτ  24-1-2012

Previous Article

ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ

Next Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *