Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Διαμαρτυρία του τουρκικού ΥΠΕΞ για την επικείμενη αποφυλάκιση Αρμένιου στις ΗΠΑ

No Comments Share:

Το Ανώτατο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες πήρε μία απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση του Αρμένιου τρομοκράτη Χαμπίγκ Σασουνιάν, που δολοφόνησε τον μάρτυρα πρόξενο μας Κεμάλ Αρικάν, ενώ ο νομάρχης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε πως δεν θα εφεσιβάλει την απόφαση. Καταγγέλλουμε έντονα αυτή την προσέγγιση που πληγώνει βαθιά τη συνείδησή του τουρκικού έθνους.

Αυτή η επικίνδυνη απόφαση που δεν άλλαξε παρά τις αντίθετες προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης, δεν συνάδει με τις οικουμενικές αρχές του δικαίου και το περι δικαίου αίσθημα.

Η Τουρκία σε επιθέσεις Αρμενίων τρομοκρατών είχε 58 πολίτες μάρτυρες, εκ των οποίων οι 31 διπλωμάτες.  Σε ένα διάστημα που κλιμακώνονται τα αδικήματα  μίσους και περισσοτερο από ποτέ απαιτείται διεθνής αλληλεγγύη, η απελευθέρωση ενός σκληρού δολοφόνου, βλάπτει το πνεύμα συνεργασίας στον αντιτρομοκρατικό  αγώνα.

Αυτή η δολοφονία που με άθλιο τρόπο διέπραξε ο τρομοκράτης Σασουνιάν, για την οποία μάλιστα δεν έδειξε τύψεις στο διάστημα της 38χρονης φυλάκισης του, δεν θα ξεχαστεί ποτέ ως σύμβολο μιας άρρωστης και διεστραμμένης ιδεολογίας.

Με αυτή την ευκαιρία τιμούμε τον μάρτυρα διπλωμάτη μας Κεμάλ Αρικάν, όπως και εκφράζουμε τον σεβασμό μας σε όλους τους μάρτυρες μας που έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις αρμενικών τρομοκρατικών οργανώσεων

http://www.mfa.gov.tr/no_-92_-sehit-los-angeles-bk-kemal-arikan-in-katili-teroristin-saliverilmesi-hk.tr.mfa

11/3/2021

 

Previous Article

LOVE ERDOGAN στο κάστρο της πόλης !

Next Article

Ευλογημένη η υπέρ της ελευθερίας βί@ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *