Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ

No Comments Share:

ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΧΙ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι στην Τουρκία. Ο Ερντογάν και ο Γιανουκόβιτς έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Ερντογάν προέβη σε δήλωση σχετικά με την αρμενική πρόταση νόμου της Γαλλίας και απάντησε σκληρά. Ο Ερντογάν δήλωσε : ¨Υπάρχει ελευθερία σκέψης στην Γαλλία ; Εγώ θα δώσω και την απάντηση. Δεν υπάρχει.¨

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Γιανουκόβιτς καθώς και την συνάντηση με τις αντιπροσωπείες έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στο κεντρικό κτίριο της πρωθυπουργίας. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία καταγγέλλει έντονα την ψήφιση από την γαλλική εθνοσυνέλευση της πρότασης που ποινικοποιεί την άρνηση των σχετικών με το 1915 αρμενικών ισχυρισμών. Δήλωσε πως ¨Δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή μια αποδυναμωμένη ψηφοφορία¨ και ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ληφθούνε ενάντια στην Γαλλία.

 ¨ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΦΟΔΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ¨

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν χαρακτήρισε την αποδοχή της τροπολογίας εκ μέρους της Γαλλίας ως μεγάλη ατυχία και είπε : ¨Απόλυτα αντίθετο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και έγινε αποδεκτή παρά τις όσες εποικοδομητικές μας προειδοποιήσεις. Πρόκειται για χτύπημα πολύ βαρύ που ανοίγει δύσκολα επουλώσιμες πληγές. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως αυτό έγινε την μέρα που δολοφονήθηκε ο Γιλμάζ Τσοπλάν. Ενδεικτικό επίσης ότι σε μια τόσο σημαντική ψηφοφορία από τους 577 βουλευτές της βουλής δεν μετείχαν ούτε καν το ένα δέκατο. Αυτό δείχνει το πόσο μακριά από την σοβαρότητα ήταν. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την λογική και την ελαφρότητα μιας τέτοιας ψηφοφορίας. Πρόκειται για μια κίνηση άδικη και άστοχη. Ως Τουρκία την καταγγέλλουμε σφόδρα.

……………….

Αυτή η ψηφοφορία είναι μια μεγάλη αδικία ενάντια στον λαό της Γαλλίας και στις αρχές που εκείνος έχει χτίσει. Κάνω την εξής ερώτηση, Υπάρχει ελευθερία σκέψης στην Γαλλία ; Και δίνω και την απάντηση. Δεν υπάρχει. Καταργήθηκε το περιβάλλον της ελεύθερης συζήτησης. Είναι πολύ κρίμα αλλά η ελευθερία και η αδερφοσύνη που ήταν από τα σύμβολα της Γαλλικής επανάστασης, σήμερα καταπατήθηκαν από το ίδιο το γαλλικό κοινοβούλιο. Σε αυτή την ψηφοφορία ουσιαστικά έγινε πολιτική εν όψει εκλογών για την προεδρία τη Δημοκρατίας μέσω ρατσισμού, διακρίσεων και ξενοφοβίας. Είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική για τις αξίες που υπερασπίζει η Γαλλία και η Ευρώπη, να επιδιώκεται η αποκόμιση κερδών μέσω αντιτουρκισμού χάριν εκλογικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών. Έναντι αυτής της απόλυτα εσκεμμένης απόφασης ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί.

……………

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε ο γαλλικός λαός να μπορέσει να μάθει τις αλήθειες και να ενημερωθεί για όλες τις διαστάσεις αυτής της κίνησης που είχε στόχο τις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας. Και όχι μόνο για τον γαλλικό λαό. Θα ενημερώσουμε την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο και θα περιγράφουμε τις γενοκτονίες που γίνονται εκεί και θέλουν να μας κάνουν να ξεχαστούνε. Θα περιγράψουμε αυτή την ρατσιστική συμπεριφορά των διακρίσεων. Στην ιστορία μας δεν υπήρξε τέτοια γενοκτονία. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο και αυτή τη στιγμή ζούνε στην πατρίδα μας 100.000 Αρμένιοι. Εξ αυτών κάποιοι είναι δικοί μας πολίτες και κάποιοι που δεν είναι και βρίσκονται στην χώρα μας.

……………….

Από τώρα και μετά ανακαλούμε τον πρέσβη μας από την Γαλλία και θα πράξουμε σε φάσεις τα μέτρα μας. Καλούμε για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα τον πρεσβευτή μας στο Παρίσι. Από αυτή τη στιγμή ακυρώνουμε όλες τις προβλεπόμενες αμοιβαίες σχέσεις σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, καθως και ότι αφορά επισκέψεις, σεμινάρια, εκπαίδευση, κατάρτιση, και ανταλλαγή προσωπικού. Δεν θα συνεργαζόμαστε με την Γαλλία σε επίπεδο Ε.Ε. Σταματάμε κάθε είδους πολιτική διαβούλευση μα την Γαλλία. Από αυτή την στιγμή ακυρώνουμε όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες και κοινές ασκήσεις. Ακυρώνουμε όλες τις άδειες προσγείωσης-απογείωσης και υπερπτήσεων για στρατιωτικές πτήσεις. Περνάμε σε εφαρμογή ξεχωριστή ανά πτήση. Από σήμερα δεν αποδεχόμαστε αιτήσεις για ελλιμενισμό στρατιωτικών πλοίων στα λιμάνια μας……¨

………………..

 Εφ. Χουριέτ 21-12-2011

Previous Article

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ !

Next Article

ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *