Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν: ¨H Αρμενία να εγκαταλείψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ¨…

0 σχόλια Share:

Ο Ερντογάν μίλησε σε συμπόσιο για την Ανατολική Μεσόγειο στην Κωνσταντινούπολη. Δήλωσε πως “Καταδικάζω ξανά την Αρμενία που επιτέθηκε στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία θα συμπαρασταθεί στο Αζερμπαϊτζάν

….

Η Τουρκία είναι μία μεσογειακή χώρα. Όπως κατά μήκος της ιστορίας, έτσι και σήμερα, εμείς εδώ δεν είμαστε μουσαφίρηδες αλλά ιδιοκτήτες. Η νίκη μας στη ναυμαχία της Πρέβεζας είναι ένα από τα πιο λαμπρά σύμβολα της ριζωμένης μας παρουσίας στη Μεσόγειο. Η περίοδος εκείνη που αναφέρεται στη βιβλιογραφία ως οθωμανική ειρήνη, είναι επίσης η χρυσή εποχή της Μεσογείου από εμπορικής και πολιτικής σκοπιάς.

……

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλω την Αρμενία που χτες επιτέθηκε στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.

….

Η κρίση η οποία άρχισε με την κατοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πλέον έφτασε ο καιρός να τερματιστεί. Με την εγκατάλειψη από την πλευρά της Αρμενίας των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν που κατέλαβε, αμέσως θα επανέλθει η ειρήνη και η γαλήνη στην περιοχή. Πέραν τούτου όλες οι άλλες επιβολές και απειλές δεν είναι απλά άδικες και παράνομες αλλά συνεχίζουν να κακομαθαίνουν την Αρμενία. Οι εξελίξεις που συμβαίνουν είναι μία ευκαιρία για όλες τις χώρες που έχουν επιρροή στην περιοχή ώστε να ενεργοποιήσουν ρεαλιστικές και δίκαιες μεθόδους επίλυσης. Ελπίζουμε πως αυτή η ευκαιρία θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. ”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στο τρίο του Μινσκ όπως λέγονται οι ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία, ανέφερε πως επί 30 έτη δεν έλυσαν το πρόβλημα και συνέχισε λέγοντας : “Ήταν σαν να έκαναν ότι μπορούσαν για να μη λύσουν αυτό το θέμα. Και τώρα δίνουνε μυαλό και ενίοτε απειλούν. Μα τι απειλές είναι αυτές; Είναι εδώ η Τουρκία; Είναι εδώ ο τουρκικός στρατός; Αυτοί οι οποίοι το λένε αυτό είναι αυτοί οι οποίοι στα βόρεια της Συρίας μετέφεραν χιλιάδες φορτηγά με οπλισμό. Αυτοί οι οποίοι το λένε είναι αυτοί που έκαναν οικόπεδα στη Βόρεια Συρία και έστησαν εκεί τις βάσεις τους. Αυτοί οι οποίοι το λένε είναι αυτό, είναι εκείνοι που μαζί με τις δυνάμεις του συνασπισμού αλωνίζουν στη Συρία. Και έρχονται τώρα και λένε “μήπως υπάρχει τουρκικός στρατός εδώ” ,”μήπως η Τουρκία μεταφέρει εδώ οπλισμό;”. Δείτε δείτε λογική και μυαλά. Λες και ο αδερφός μας ο Ιλχάμ Αλίεφ θα λογοδοτήσει σε εκείνους.

Σε ποιον ανήκουν τα εδάφη που είναι υπό κατοχή; Είναι εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.

……

Κάθε κίνηση και κάθε βήμα που γίνεται στη Μεσόγειο, επηρεάζει την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Αναμφίβολα επικεφαλής είναι τα πλούσια όπως πιστεύεται κοιτάσματα υδρογονανθράκων που πιστεύεται πως υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Μερικές έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι στην περιοχή υπάρχει φυσικό αέριο μεγέθους 3,5 τρις κυβικά. Πρόκειται για ένα μέγεθος το οποίο καθώς μπορεί να καλύψει επί χρόνια τις ανάγκες της Ευρώπης, συνιστά μία οικονομική ισχύ που καμία χώρα δεν θα μπορέσει να αγνοήσει. Αυτή ακριβώς η οικονομική δυνατότητα είναι που κρύβεται πίσω από τις προβοκάτσιες που κάνουν κάποιες χώρες στην περιοχή.

….

Ως έθνος-κληρονόμοι του οθωμανικού πολιτισμού και της οθωμανικής ειρήνης επιθυμούμε την εκ νέου εγκατάσταση του κλίματος ειρήνης στην περιοχή. Η Τουρκία στη Μεσόγειο υποστηρίζει όχι την ένταση αλλά την ειρήνη τη συνεργασία τη δικαιοσύνη και το δίκαιο. Οπως αντιμετωπίσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο τον επεκτατισμό του ιμπεριαλισμού, κατά τον ίδιο τρόπο είμαστε έναντι και στα μονόπλευρα τετελεσμένα. Η Μεσόγειος δεν είναι μία θάλασσα η οποία μας χωρίζει, αλλά μας φέρνει σε επαφή τον έναν με τον άλλον, μας ενώνει και ενδυναμώνει τη συνεργασία μας. Έτσι πρέπει να είναι και έτσι πρέπει να παραμείνει. Είναι η στέγη και η φωλιά όλων των χωρών από την Αλγερία ως την Αίγυπτο, από τη Λιβύη ως την Τυνησία από την Παλαιστίνη από την Τουρκία ως την Ελλάδα από την Ιταλία ως την Ισπανία. Τα προβλήματα στη Μεσόγειο μπορούμε να τα λύσουμε όχι αποκλείοντας ο ένας τον άλλον, αλλά φέρνοντας όλους τους παίκτες γύρω από το ίδιο τραπέζι. Καμία ρύθμιση που δεν περιλαμβάνει με δίκαιο τρόπο την Τουρκία και την KKTC, δεν μπορεί να φέρει Ειρήνη στη Μεσόγειο. ….. Καλώ όλες τις χώρες γείτονες στη Μεσόγειο με πρώτη την Ελλάδα, να σταματήσουν να βλέπουν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου ως ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Ελάτε όλοι μαζί ξανά να μετατρέψουμε τη Μεσόγειο σε μία λεκάνη Ειρήνης ελάτε να μην λερώσουμε τα νερά της Μεσογείου με νέες έχθρες. Ελάτε να δώσουμε την ενέργειά μας όχι στις συγκρούσεις αλλά στη συνεργασία. Η Τουρκία ως σήμερα ποτέ δεν άφησες στον αέρα, χείρα φιλίας που της έτεινε κάποιος. Όποιος κάνει ένα βήμα προς εμάς, εμείς τρέχοντας πηγαίνουμε. Και σήμερα παράσχουμε την απαραίτητη στήριξη στην στις διπλωματικές προσπάθειες που διεξάγει η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Μέρκελ. Πιστεύω πως όταν ενεργήσουμε με κοινή λογική και ειλικρίνεια, θα βρούμε μία φόρμουλα καζάν-καζάν, με την οποία ο καθένας θα προστατέψει τα δικαιώματα του. Υπάρχει ο δημιουργός και αυτός ας είναι βοηθός μας”.

https://www.yenisafak.com/gundem/erdogan-turkiye-tum-imkanlari-ve-tum-kalbiyle-dost-ve-kardes-azerbaycanin-yanindadir-3568950

28/9/2020

Σχ. : Ο Ερντογάν καλεί όλες τις χώρες της Μεσογείου αλλά παραλείπει την Κύπρο διότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καν πως υπάρχει κράτος Κύπρος ! Επίσης δεν αναφέρει καν τη λέξη Ισραήλ… Αξιοσημείωτος επίσης και ο αντιαμερικανισμός του, που αναδύεται σε αυτήν του την ομιλία. Διότι σε αυτούς αναφέρεται εκεί που μιλάει για την κατάσταση στη Συρία. Και ενώ παρουσιάζεται σαν περιστέρι της ειρήνης αυτή τη στιγμή, ταυτόχρονα καλεί τους Αρμενίους να εγκαταλείψουν το Αρτσέχ και να το παραδώσουν στο Αζερμπαϊτζάν..

Previous Article

Χάικο Μπαγδάτ : ¨Η Τουρκία προσεγγίζει την Ελλάδα και την Αρμενία με ιστορικό μίσος, εθνικισμό και ρατσισμό¨

Next Article

Bιασμός αλλοδαπής από Τούρκο σε τουριστική περιοχή…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *