Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Ερζερούμ…

No Comments Share:

Η εκκλησία του Αγίου Μηνά χάθηκε ανάμεσα στα μπάζα που έριξε ο δήμος

Η αρμενική εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στο Ερζερούμ, χάθηκε ανάμεσα στα οικοδομικά μπάζα που έριξε εκεί ο δήμος.

Η αρμενική εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στην συνοικία Γκεζκιοι της Αζιζιε του νόμου Ερζερούμ, έχει χαθεί ανάμεσα στα μπάζα που έριξε εκεί ο δήμος που ανήκει στο κόμμα ΑΚΡ. Η εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1790 από Αρμένιους και τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της εξαφάνισης έχει καταχωρηθεί από το 2010 ως ιστορικό μνημείο. Οι ζωγραφιές που υπήρχαν στους εσωτερικούς τοίχους της εκκλησίας σε μεγάλο βαθμό έχουν σβηστεί, ενώ οι τοίχοι της εκκλησίας σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκαν από κυνηγούς θησαυρών.
Κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν πως ο δήμος μετέφερε μπάζα και κλαδιά δέντρων τα οποία τα έριξε δίπλα στην εκκλησίας και ανέφεραν πώς σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί, η εκκλησία θα απομείνει κάτω από τα μπάζα .

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Κυνηγοί θησαυρών έχουν ανοίξει βαθιές τρύπες στους κίονες της εκκλησίας που αναμένει την επισκευή της. Το 2016 σε δήλωση που έκανε τότε στην εφημερίδα Άγος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αυτού ο Σαμπρί Εργκιν, είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που η εκκλησία δεν επισκευαστεί από τον Δήμο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάρρευσης.
Τότε ο δήμος είχε υποστηρίξει πώς για την επισκευή της εκκλησίας χρειάζεται η άδεια του Εργκιν και ότι εκείνος δεν τους την παρέχει.

https://www.evrensel.net/haber/391896/surp-minas-kilisesi-belediyenin-doktugu-molozlar-arasinda-kayboldu?a=88848

28/11/2019

Previous Article

Ποιος από τους δύο λαούς λέτε να έχει μέλλον ;

Next Article

Bίντεο από το Ιράν : Οι διαδηλωτές κυνηγάνε αστυνομικό και αυτός πυροβολεί από κοντά

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *