Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσε 3 (!) από τους 200-300 αιχμάλωτους Αρμένιους…

No Comments Share:

Τρεις αιχμάλωτοι Αρμένιοι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι από το Αζερμπαϊτζάν

Αναφέρθηκε ότι τρεις Αρμένιοι αιχμάλωτοι στρατιώτες που συνελήφθησαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ επέστρεψαν στην Αρμενία. Σύμφωνα με το Αρμενικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο, το αεροπλάνο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, που μετέφερε 3 Αρμένιους κρατούμενους, προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Ερεμπούνι της Ερβίνα στις 4 Μαΐου. Το γραφείο του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Αρμενίας Τιγκράν Αβινιάν, επιβεβαίωσε επίσης την είδηση ότι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στη χώρα.

Στη δήλωση που έγινε σχετικά με το θέμα: «Υπό τις κοινές προσπάθειες των συμπροέδρων των χωρών του Συμφώνου του Μινσκκαι του ΟΟΣΑ καθώς και της αυξανόμενης με τον χρόνο πίεσης της διεθνούς κοινότητας, το Αζερμπαϊτζάν έχει εκδώσει τρεις Αρμένιους κρατούμενους. Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα έχει μια λογική συνέχεια και θα ολοκληρωθεί σύντομα». Ο τύπος του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι τα ονόματα των αιχμαλώτων πολέμου που επέστρεψαν στην Αρμενία ήταν ο Ρόμπερτ Βαρντανάν, ο Σάβελ Σούκιαν και ο Σεϋράν Ταμριζάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Αρμένιος ΥΠΕΞ, αυτή τη στιγμή στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται αιχμάλωτοι 200 Αρμένιοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο αριθμός αυτός πλησιάζει τους 300. Σύμφωνα με τον αρμενικό τύπο, 70 από τους αιχμάλωτους στρατιώτες συνελήφθησαν στον πόλεμο του Καραμπάχ μετά την υπογραφή της εκεχειρίας. Αναφέρθηκε επίσης ότι τουλάχιστον 19 από τους κρατούμενους, 4 εκ των οποίων ήταν γυναίκες, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

https://www.rudaw.net/turkish/world/050520215

5/5/2021

Σχόλιο:Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι Αρμένιοι κρατούμενοι θα επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα τους.

Δημήτριος Ι. Αμανατίδης

 

Previous Article

Τουίτ του προκλητικού Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών…

Next Article

Με δηλητηριώδη αέρια και αεροσκάφη από την ναζιστική Γερμανία έγινε η σφαγή στο Ντέρσιμ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *