Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έρευνα στον Καναδά για την χρήση εξαγόμενου στην Τουρκία στρατιωτικού εξοπλισμού στο Καραμπάχ…

No Comments Share:

Ο Καναδάς θα ερευνήσει το στρατιωτικό εξοπλισμό που εξάγεται στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντώ ανακοίνωσε πως θα δώσει εντολή για να διεξαχθεί έρευνα, σχετικά με τους ισχυρισμούς πώς ο στρατιωτικός εξοπλισμός που εξάγεται προς την Τουρκία, χρησιμοποιείται στην σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στην επικαιρότητα του Καναδά τέθηκε ο ισχυρισμός της ΜΚΟ Project Ploughshares, πώς υποστήριξε πως στο βίντεο που δημοσίευσε η πολεμική αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, πού βρίσκεται σε πόλεμο με την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, διακρίνεται πώς χρησιμοποιούνται συστήματα κατόπτευσης και στοχοποίησης που παράγονται από την καναδική εταιρεία L3Harris Τechnologies.

Μετά από δημοσίευμα της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail, πως η εταιρεία αυτή στις αρχές του έτους συμφώνησε με την εταιρεία στην οποία βρίσκεται επικεφαλής ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, να εξάγει συστήματα κατόπτευσης και στοχοποίησης, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντώ κινητοποιήθηκε. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ανέφερε πως έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ που διεξάγονται οι συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιούνται ή όχι, στρατιωτικές τεχνολογίες του Καναδά. Ο Τριντο ανέφερε πώς ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά Φίλιπ Σαμπανιε, διεξάγει έρευνα για να δει τι συμβαίνει.

https://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/111412

3/10/2020

Σχ:. Πιθανολογούμε πως ακολούθως ο Κaναδάς θα διερευνήσει το τι ζώο είναι αυτό που νιαουρίζει στα κεραμίδια… Υποκριτές…

Previous Article

Βίντεο του τουρκικού υπουργείου Αμύνης υποστηρικτικό του Αζερμπαϊτζάν

Next Article

Εκκλησία που έγινε το ¨Αντίγερι Τζαμί¨ στην Σαμψούντα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *