Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ισραηλινή ερευνήτρια: ¨Η Αρμενία είναι αδύναμη, άρα μια στρατιωτική λύση είναι δυνατή¨

No Comments Share:

“Η Αρμενία είναι αδύναμη, η στρατιωτική λύση είναι δυνατή”

Η Γκαλλία Λιντενστράους-επικεφαλής ερευνήτρια στο Ινστιτούτο μελετών Εθνικής ασφάλειας στο Tελ Aβίβ, δήλωσε προς το Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω στρατιωτικής δράσης καθώς όπως είπε η Αρμενία είναι αδύναμη αμυντικά. Η Λιντενστράους μιλώντας στην ιστοσελίδα The media lines δήλωσε πως “Σε γενικές γραμμές η Αρμενία βρίσκεται σε πιο αδύναμο σημείο οπότε υπάρχει μία πιθανότητα για ένα στρατιωτικό επίτευγμα που θα μπορούσε να τερματίσει το στάσιμο αδιέξοδο δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό”.

……

Η Λιντενστράους δήλωσε πως η Τουρκία που είναι ένας στενός πολιτικός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν, κάνει χρήση των συγκρούσεων για να δείξει τον πρόσφατα ανεπτυγμένο στρατιωτικό της εξοπλισμό. Όπως είπε “Η Τουρκία ουσιαστικά θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις όπλων και χρησιμοποιεί αυτή την ευκαιρία για να το κάνει”.

….

Ο Άρθουρ Λενκ-πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν δήλωσε στην ιστοσελίδα Τhe media line. :” Η λύση είναι σαφής και προφανής. το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι κατεχόμενη περιοχή και οι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν παγκόσμιοι και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που δείχνουν διατεθειμένοι να ωθήσουν και τις δύο πλευρές στο σημείο που πρέπει να είναι;”.

https://ahval.me/azerbaijan-armenia/armenia-weak-military-solution-nagorno-karabakh-possible-scholar?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1601479238

30/9/2020

Σχ : Λογικό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από το Ισραήλ το οποίο πουλά όπλα προς το Αζερμπαϊτζάν. Καλά είναι όμως να αποφεύγουν τον όρο κατεχόμενο έδαφος γιατί γίνονται και άλλοι συνειρμοί για “κατεχόμενα εδάφη” αλλού…Επίσης να θυμίσουμε πως και το Ισραήλ όταν εισέβαλε στον Λίβανο το 2006 ήταν πολύ πιο ισχυρό φυσικά από την Χεζμπολλάχ, αλλά πήρε με πικρό τρόπο το μάθημα του…

Previous Article

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση υπέρ της Αρμενίας στο Σύνταγμα

Next Article

Αζέρος πρόεδρος Αλίεφ: ¨Να αποσύρουν οι Αρμένιοι τον στρατό τους ! ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *