Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απόρρητο σχέδιο για στρατιωτικά χτυπήματα κατά της Αρμενίας !

No Comments Share:

Η Τουρκία είχε σχεδιάσει στρατιωτική δράση κατά της Αρμενίας
…….
Το εσωτερικό σημείωμα το οποίο υποβλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και αντίγραφο το οποίο απέκτησε η Nordic Monitor, αναφέρει ότι το σχέδιο εξακολουθεί να ισχύει.
Σύμφωνα με το σημείωμα της 23ης Μαΐου 2016 που παρουσιάστηκε στο Γενικό Επιτελείο από τη διεύθυνση επιχειρήσεων, ορισμένες από τις σελίδες που περιελάμβαναν αεροπορικά χτυπήματα κατά της Αρμενίας με την ονομασία “Σχέδιο Στρατιωτικής Επιχείρησης OGUZTURK) είχαν εξαφανιστεί. Η ανακάλυψη αυτή έγινε κατά την αναθεώρηση των σχεδίων στο Γραφείο Ελεγχόμενων Εγγράφων από την 4η διοίκηση αεροπορικής βάσης στο Ακιντζί της Άγκυρας……..
Σύμφωνα με το σύντομο σημείωμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές για να ενημερώσουν το Γενικό Επιτελείο, το μυστικό σχέδιο ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου 2001. Είχε ετοιμαστεί από τη 2η διοίκηση της τακτικής πολεμικής αεροπορίας ως μέρος του σχέδιου επίθεσης OGUZTURK, προκειμένου να εκτελεστεί η οδηγία των ΤΕΔ για επίθεση εναντίον της Αρμενίας με την κωδική ονομασία ALTAY.
Το σημείωμα ανέφερε ότι το σχέδιο δράσης εξακολουθούσε να ισχύει και υπογράμμισε ότι η παραβίαση δεν θα είχε κάποια αρνητική επίδραση στην οδηγία των ΤΕΔ για το σχέδιο ALTAY.
Οι σελίδες που έλειπαν που περιλάμβαναν τις ακόλουθες λεπτομέρειες: το δεύτερο μέρος ενός πίνακα που έδειχνε ποιες στρατιωτικές μονάδες θα τοποθετούνταν κάτω από τη διοίκηση της 2ης  Αεροπορικής Διοίκησης, η τελευταία σελίδα του σχεδίου Στρατιωτικής δράσης στο παράρτημα “EK-C” που ήταν τμήμα του σχεδίου της αεροπορικής επιχείρησης OGUZTURK και έδειχνε τις υπογραφές έγκρισης και τρεις ακόμα σελίδες που αποτελούσαν παράρτημα με την ονομασία “EK-U” στις οποίες παρατίθενται τον οι επιχειρησιακές εντολές στο πλαίσιο του Στρατιωτικού Σχεδίου Δράσης.

Φαίνεται ότι το σχέδιο ALTAY ήταν ένα γενικό σχέδιο δράσης που καταρτίστηκε από τις ΤΕΔ και κάθε διοίκηση είχε το δικό της μέρος σε αυτή την οδηγία.
Το ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρει λεπτομέρειες ούτε για την οδηγία ALTAY που φαίνεται να ήταν ένα γενικό στρατιωτικό σχέδιο για την Αρμενία, Ούτε και για το αεροπορικό τμήμα της οδηγίας-το σχέδιο OGUZTURK. Ούτε αναφέρει το πώς αυτές οι σελίδες έφυγαν από τα απόρρητα σχέδια.

27/11/2019

Νordicmonitor.com

Σχ : Να αναλογιστούμε ότι το σχέδιο αυτό καταρτίστηκε πριν ακόμη την μεγάλη αύξηση στις στρατιωτικές δυνατότητες που απέκτησε η Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Οπότε εύκολα μπορούμε να φανταστούμε το σχέδια θα έχουν τώρα για τους γείτονές τους…

Previous Article

Βίντεο θερμικής κάμερας από επίθεση Κούρδων ανταρτών στο Άφριν

Next Article

Η Τουρκία εκβιάζει το ΝΑΤΟ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *