Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αεροσκάφη χωρίς πυραύλους, ελλιπής επιστράτευση, αδυναμία αντιμετώπισης των drones…

No Comments Share:

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής εποπτείας του υπουργείου Αμύνης στρατηγός Μοζές Χακομπιάν παραιτήθηκε. Ο Χακομπιάν ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατού στην προεπαναστατική περίοδο. Επίσης εμφανίστηκε να διοικεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στη διάρκεια του πολέμου στο Αρτσάχ

“Μετά από την παραίτησή μου από τη θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου, είχα πει στον πρωθυπουργό ότι ανέδειξες τον πιο αντιδημοφιλή στρατηγό (μιλώντας σχετικά με τον Αρτάκ Νταβτιγιάν) .

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ένα κέντρο πληροφοριών και μία από τις μονάδες του έχει αποστολή να αποπροσανατολίζει τον εχθρό. Πρόκειται δηλαδή για διαρροή ψεύτικων πληροφοριών. Αλλά υπάρχει μία αρχή. Το 30% να είναι ψεύτικες και το υπόλοιπο να είναι αληθινές. Αλλά εμείς φτάσαμε να έχουμε ψεύτικες πληροφορίες περισσότερο του 100%.”

Πρόσθεσε πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μετά από την τριμερή συμφωνία των ηγετών Αρμενίας Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν, πολλοί δεν μπορούσαν και ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο υπογράφτηκε αυτό το έγγραφο.

¨Η κινητοποίηση δεν εξελίχθηκε αποτελεσματικά στη διάρκεια του πολέμου. Ως τις 30 Οκτωβρίου είχε γίνει το 70% της κινητοποίησης στη δημοκρατία του Αρτσάχ και το 52% στη Δημοκρατία της Αρμενίας, ενώ έπρεπε να είχε εκτελεστεί εντός 48 ωρών από την έναρξη του πολέμου.

Την 3η μέρα του πολέμου, ο πρωθυπουργός της χώρας εξέδωσε εντολή να σταματήσει η προμήθεια κανονικών στρατευμάτων και να συμπληρωθεί με εθελοντικά αποσπάσματα.

Στην 5η μέρα του πολέμου είχαμε ήδη 1.500 ανθρώπους που είχαν φύγει, τους οποίους απομονώσαμε ώστε να μην έρθουν στην Αρμενία και εξαπλώσουν πανικό.

Αποτύχαμε στα δεξιά και στα αριστερά πλευρά μας.αυτές οι στρατιωτικές μονάδες επρόκειτο να πληρωθούν με στρατεύματα από το Καραμπάχ και το Στεπανακέρτ όπου η στρατολόγηση έφτασε στο 32% και από την δημοκρατία της Αρμενίας όπου η στρατολόγηση δεν ολοκληρώθηκε.

Μετά από την επανάσταση η σύνθεση του υπουργείου Αμύνης και του Γενικού Επιτελείου σχεδόν διπλασιάστηκε (98%), ενώ ο αριθμός των στρατιωτικών που αν ήταν απαραίτητο θα πολεμούσαν μειώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Καραμπάχ η κυρία αποστολή μου ήταν να αποκλείω το μη στρατιωτικό προσωπικό από την έδρα της διοίκησης. Η κυρία Άννα (η σύζυγος του πρωθυπουργού) καθόταν και παρακολουθούσε, δεν παρενέβαινε. Την πλησίασα και της ζήτησα να αποχωρήσει για να μην ντροπιάζει τα αγόρια. Μου είπε ναι και 20 λεπτά αργότερα έφυγε. Τέσσερις ώρες αργότερα με κάλεσαν στο Ερεβάν και μου απαγόρευσαν να πάω ξανά στο Καραμπάχ.

Οι πύραυλοι Ισκαντέρ χρησιμοποιήθηκαν στην διάρκεια του πολέμου αλλά δεν θα κάνω νύξη για το πού.

Υπάρχει μόνο ένα άτομο που θα κατηγορήσω και αυτός είναι ο Ατσρούν Χοβαννισιάν που έλεγε ψέματα 30 φορές τη μέρα. Η υψηλότερη θέση που είχε αυτό το άτομο στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν διοικητής διμοιρίας και έκανε ανάλυση.

Τα μαχητικά αεροσκάφη SU-30SM πού βρίσκονται στην Αρμενία είναι εκεί χωρίς πυραύλους. Είχα προειδοποιήσει την ηγεσία για αυτό. Υπάρχει ένα ειδικό διάταγμα στη Ρωσία που απαγορεύει την πώληση πυραύλων για το SU-30SM σε άλλες χώρες. Μου είχε γίνει πρόταση να αγοράσουμε αυτά τα μαχητικά, όταν ήμουν επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου αλλά αρνήθηκα και ανέφερα στην ηγεσία της χώρας τον λόγο.

Καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τα τουρκικά Μπαϊρακτάρ για τέσσερις μέρες χρησιμοποιώντας το νεότερο ηλεκτρονικό σύστημα πόλεμο Pole-21 , αλλά τότε ο εχθρός μπόρεσε να αναδιαμορφώσει τα συστήματα του και να τα χρησιμοποιήσει ξανά”.

@301_AD

Previous Article

Μια περίεργη σύλληψη στην Λέσβο

Next Article

Εισαγόμενο από την Ινδία το ¨εγχώριο φάρμακο¨ της Τουρκίας για τον κορωνοϊό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *