Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τι δουλειά έχει εκεί ο Ιλτέρ Μέτσο;

0 σχόλια Share:
Spread the love

Τι δουλειά έχει εκεί ο Ιλτέρ Μέτσο;

146117517198257

Τον γνωρίσαμε (και τον …αγαπήσαμε) ως “ιμάμη” της Ρόδου, απεσταλμένο του τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όταν η Τουρκία προσπάθησε να βάλει θρησκευτικό πόδι στα Δωδεκάννησα. Και ναι μεν εκείνο το εγχείρημα έληξε άδοξα στα δικαστήρια όταν ο συμπρωταγωνιστής του από την γείτονα (Μισιρλίογλου) εξετράπη σε ξυλοδαρμό του νόμιμου ιμάμη που είχε τοποθετηθεί από την ελληνική πολιτεία, όμως τα ταλέντα δεν (πρέπει να) χάνονται. Όλοι θυμόμαστε την παραβολή της Γραφής για τα αξιοποιημένα τάλαντα και το άλλο, το θαμμένο. Έτσι λοιπόν κι ο Ιλτέρ Μέτσο, στο χωριό του δεν έμεινε απλός θεατής του προξενικού εκτουρκιστικού εγχειρήματος αλλά – εκτός από ιμάμης – έγινε και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στό μειονοτικό σχολείο Εχίνου. Κι από τη θέση αυτή πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη, άθλια ιστορία κατά της δασκάλας Δάφνης Σταυράκη, που βρήκε τον μπελά της για ένα σχόλιο στο Facebook, αναφορικά με το θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία. Η φράση “και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί” – παρότι “κατέβηκε” – θεωρήθηκε πολύ προσβλητική για Τούρκους σαν τον κύριο Ιλτέρ και τον τοπικό βουλευτή του Σύριζα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που έκαναν την τρίχα τριχιά, καταγγέλοντας την Σταυράκη σε όλα τα επίπεδα.
Στις δηλώσεις του στις εφημερίδες ο Ιλτέρ Μέτσο, δήλωνε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. “…Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα. Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…” (“Αντιφωνητής”, 22/4/2016).
Και ποιος είναι ο λεγάμενος; Πόθεν κάνει τον πρόεδρο των κηδεμόνων αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; Όταν πολύ καιρό πριν έχει στείλει το παιδί του για σχολείο στην Τουρκία, τι δουλειά έχει στο προεδρείο του Συλλόγου; Μήπως οι αρμόδιοι να τον ξαποστείλουν με μια γερή κλωτσιά από τη θέση που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ καταλαμβάνει και από την οποία δίνει “μαθήματα” στους Έλληνες και στις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς;

Αντιφωνητής 20/5/2016

Previous Article

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΜΕΒΛΙΤ ΣΤΗΝ ΣΑΡΑΚΗΝΗ-ΡΟΔΟΠΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *