Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

No Comments Share:

Εφ. Αντιφωνητής 16-3-2011

Στό διεθνές ἐπίπεδο

– Το σχέδιο ψηφίσµατος για την κατάσταση των «τουρκικής κουλτούρας» κατοίκων της Κω και της Ρόδου έφερε ο Ελβετός βουλευτής της Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης, Αντρέας Γκρος, προς έγκριση στη Μόνιµη Επιτροπή της Συνέλευσης, στις 11 Μαρτίου, στο Παρίσι.

Στο σχέδιο αυτό («αντιστάθµισµα» υποτίθεται στο προ τριετίας ψήφισµα για την κατάσταση των Ελλήνων µειονοτικών σε Ίµβρο και Τένεδο), αναγνωρίζεται η ύπαρξη µειονότητας στα δύο νησιά και καλείται η Ελλάδα να ανοίξει τουρκόφωνα σχολεία σε Κω και Ρόδο, να πληρώσει δασκάλους για να διδάξουν… τουρκικά στα παιδιά των µουσουλµάνων και να διασφαλίσει διαφανή διαχείριση στα ισλαµικά ιδρύµατα που βρίσκονται εκεί. Ζητά µάλιστα γι’ αυτούς εφαρµογή της …Συνθήκης της Λωζάννης! Έτσι, εµείς πήραµε λίγα λόγια του αέρα για την Ίµβρο και οι Τούρκοι ζητούν σε αντάλλαγµα τα πάντα στη Ρόδο – ωραία ισορροπία!

– Στη Βουλγαρία µπορεί η Άγκυρα να επιµένει στον έλεγχο του θεσµού του αρχιµουφτή (µέ τόν Μουσταφά Αλίς Χατζή να «επανεκλέγεται» στις 12/2/11) αλλά το βουλγαρικό κράτος συνεχίζει να διεκδικεί ρυθµιστικό ρόλο στα πράγµατα. Έτσι, ο αναγνωρισµένος από τα δικαστήρια Νεντίµ Γκέντσεφ, µε τη βοήθεια της Αστυνοµίας µπήκε και εγκαταστάθηκε στο βακούφι της Αρχιµουφτείας. Οι διαµαρτυρίες έπεσαν στο κενό και ο γ.γ. Χαφίζωφ που αντιστάθηκε συνελήφθη και θα δικαστεί. Φαντάζεστε κάτι τέτοιο εδώ; Χά!

– Η ένωση πρακτόρων που ακούει στο όνοµα «Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» (ΑΒΤTF) συνεχίζει τη συστηµατική δυσφήµιση τῆς χώρας µας στόν ΟΗΕ. Μάλιστα πέρα από τις καταγγελίες της για το ζήτηµα του µουφτή (επικαλείται τη Συνθήκη τῶν Αθηνών του …1910!), έβγαλε καταγγελία ώς και για 30 πρόβατα που βρέθηκαν σφαγµένα στην Αρίσβη! Δώσε θάρρος στον χωριάτη…

Previous Article

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ

Next Article

ΔΥΣΚΟΛO ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *