Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μουσικοί πουλάνε τα μουσικά τους όργανα για να πληρώσουν τα χρέη τους…

No Comments Share:

Μουσικοί που λόγω των απαγορεύσεων πουλάνε τα μουσικά τους όργανα

Μουσικοί που λόγω της επιδημίας έμειναν άνεργοι, για να τα βγάλουν πέρα, άρχισαν να πουλάνε τα μουσικά τους όργανα. Μουσικοί που μετείχαν στην διαμαρτυρία “Μην σωπαίνεις”, ζητούν πίσω τους ακροατές και τις σκηνές τους.

Ο περιορισμός τον πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό, έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση εκατομμύρια μουσικούς που το επάγγελμά τους δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδικάτου Muzik Sen, από την αρχή της επιδημίας ως τώρα, αυτοκτονήσαν πάνω από 100 μουσικοί. Μουσικοί που εξαναγκάζονται να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα, υποχρεώνονται να πουλήσουν τα μουσικά τους όργανα για να τα βγάλουν πέρα. Η απόφασή του υπουργείου Εσωτερικών για κλείσιμο στις 10:00 το βράδυ, των καφέ και των ρεστοράν, επηρέασε τόσο τους επιχειρηματίες όσον και τους μουσικούς τους.

……

Η Ιρμάν Αγιόγλου που επί πέντε χρόνια εργάζεται στο πεδίο της μουσικής, είναι από τον Μάρτιο ως τώρα άνεργη. Η ίδια αναφέρει ότι με το που έμεινε άνεργη κλείστηκε στον εαυτό της, άρχισαν τα σημάδια της κατάθλιψης και συνέχισε λέγοντας : “Υπάρχει ένα μαύρο σύννεφο από πάνω μας και οι λύσεις που έχουμε είναι πολύ περιορισμένες. Τα μέρη όπου μπορώ να εκτελέσω τη μουσική μου είναι περιορισμένα, δεν μπορώ να κάνω να ακουστεί η φωνή μου και έχω κλειστεί στο σπίτι. Δεν ξέρω να κάνω άλλη δουλειά και για αυτό δεν έχω εναλλακτική. Αυτό σταδιακά με κάνει δυστυχισμένη. Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για κλείσιμο των χώρων στις 10:00 το βράδυ, είναι μία πολιτική απόφαση. Μπορώ να βγω έξω, μπορώ να ψωνίσω, μπορώ να πάω στο σχολείο, αλλά δεν μπορώ να κάτσω κάπου να φάω ή να ακούσω μουσική ή να επωφεληθώ από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μήπως ο ιός διαδίδεται μόνο στους χώρους πολιτισμού; …. Δεν μπορώ να πληρώσω το ενοίκιο μου. Πουλάμε τα μουσικά μας όργανα και άλλο επάγγελμα δεν ξέρουμε. Επιθυμώ να παίξω την μουσική μου.

……

Ο Μπιλγκίν Κιοκσάλ που ήταν επί 16 χρόνια μουσικός μετά την επιδημία είναι από τους μουσικούς που στράφηκαν σε άλλο επάγγελμα. Ο Κιοκσάλ ανέφερε πως καθώς έμεινε άνεργος άρχισε να εργάζεται στον τομέα των οικοδόμων και των επίπλων καθώς ήταν υποχρεωμένος να εργαστεί και να πληρώσει τα χρέη του. Ανέφερε τα εξής : “Σχεδόν καθημερινά μου τηλεφωνούν οι φίλοι μου και μου λένε “δεν μπορώ να πληρώσω το ενοίκιο μου και θα πουλήσω το μικρόφωνο και τον μπαγλαμά μου”. Φτάνουν ειδήσεις για αυτοκτονίες. λέγεται πως έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 100 μουσικοί αλλά αυτά είναι μόνο τα νούμερα που εμφανίζονται στα media. Αν μιλάμε για 100 τότε το πραγματικό νούμερο είναι 10 φορές παραπάνω. Ένας νέος φίλος μου στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος αφού πούλησε τα πάντα μεταξύ των οποίων και το μουσικό του όργανο όταν Δεν έμεινε τίποτα άλλο να πουλήσει, την Τετάρτη αυτοκτόνησε”.

…………

Müzisyenler ‘yasak’tan enstrümanlarını satıyor – Mezopotamya Ajansı

13/11/2020

Σχ. Στην χώρα μας λόγω των ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ μέτρων που εφαρμόζονται, σίγουρα τα προβλήματα των μουσικών μας θα είναι μι;α από τα ίδια.

Previous Article

T/K Ερσίν Τατάρ: ¨Η χαρά των Αζέρων αδερφών μας είναι και δική μας χαρά¨… 

Next Article

Ισλαμιστές σε δρόμο του Βερολίνου: ¨Κάψε τον σκύλο Μακρόν¨… Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *