Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨’Aντρες χωρίς γένια προκαλούν «άσεμνες σκέψεις» σε άλλους άντρες¨…

2 Comments Share:

Τούρκος μουσουλμάνος ιεροκήρυκας λέει ότι άντρες χωρίς γένια προκαλούν «άσεμνες σκέψεις» σε άλλους άντρες επειδή μοιάζουν με γυναίκες

Ένας ιεροκήρυκας στην Τουρκία είπε ότι οι άνδρες πρέπει να αφήνουν γενειάδα για να καταστήσουν σαφές ότι δεν είναι γυναίκες.

Ο Ισλαμιστής ιεροκήρυκας Μουράτ Μπαϊαλάρ μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Fatih Medreseleri αυτό το Σαββατοκύριακο, στρεφόμενος κατά των ανδρών χωρίς γένια.

Ο Μπαϊαλάρ είπε σύμφωνα με την Hurriyet Daily News ότι «Οι άντρες πρέπει να μεγαλώνουν γενειάδες. Ένα από τα δύο μέρη του σώματος που διαχωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες είναι η γενειάδα».

«Για παράδειγμα, αν δείτε έναν άνδρα με μακριά μαλλιά από μακριά, μπορεί να νομίζετε ότι είναι γυναίκα αν δεν έχει γενειάδα. Διότι στις μέρες μας γυναίκες και άνδρες ντύνονται παρόμοια».

«Θεέ μου! Θα μπορούσες να καταληφθείς από άσεμνες σκέψεις ».

Η κριτική κατά των ανδρών χωρίς γένια έχει προκαλέσει αντίδραση.

Η Magdalena Kirchner, που είναι συνεργάτης του Κέντρου Πολιτικής της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι ξεσπάσματα όπως του Μπαϊαλάρ δεν είναι ασυνήθιστα. «Οι τουρκικές συζητήσεις για την ευσέβεια και τη μετριοφροσύνη επαναλαμβάνονται συχνά», είπε στο Newsweek.

«Ο Ερντογάν δήλωσε το 2012 την πρόθεσή του να δημιουργήσει «ευσεβείς γενιές», ενώ και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντ δήλωσε το 2014 ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δυνατά δημοσίως».

Η Kirchner συνέχισε λέγοντας ότι οι πεποιθήσεις του Μπαϊαλάρ αποκάλυψαν την πρόσθεση της τουρκικής κυβέρνησης να κατασκευάσει μια «από κάτω προς τα πάνω πίεση» κατά ενός κοσμικού τρόπου ζωής χωρίς να χρειάζεται να επιβάλει νομικούς περιορισμούς».

Ο Νασσίμ Αμπντί από το Σίδνεϊ, βγήκε στα πρωτοσέλιδα τον Οκτώβριο όταν κατηγόρησε τους γονείς για το ότι αφήνουν τα παιδιά τους να ακούν μουσική στο αυτοκίνητο και να χορεύουν στο σπίτι.

Είπε ότι «Οι γονείς τους ενθαρρύνουν να ακούν μουσική και να χορεύουν, να κάνουν βίντεο και να αστειεύονται, να διασκεδάζουν με αυτά και να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. Τι θα αναπαραχθεί στην καρδιά αυτού του παιδιού, η αγάπη του Κορανίου ή η αγάπη της μουσικής;»

Ένας άλλος ιεροκήρυκας από το Σίδνεϊ, ο Ουμμ Τζαμαάλ ουντ-Ντιν επέκρινε τις γυναίκες που επιλέγουν να βγάλουν τα φρύδια τους.

Είπε ότι είναι αμαρτωλό-¨χάραμ¨, για τις γυναίκες να βγάζουν τα φρύδια τους, ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι θέμα υγιεινής.

«Τι λένε τα κορίτσια; «Απλά καθαρίζω, δεν βγάζω, καθαρίζω. Ακούγεται υπέροχο, έτσι δεν είναι;».

«Χωρίς γένια. Ακούγεται υπέροχο αλλά είναι χάραμ. Τα ονόματα των πραγμάτων δεν αλλάζουν την πραγματικότητα».

https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-5193601/amp/Preacher-says-men-without-beards-cause-indecent-thoughts.html   19/12/2017

Σχ.: Πάντως τόσο ο Σουλεϊμάν όσο και ο Ιμπραήμ έτρεφαν γενειάδες… Λέμε μια σκέψη τυχαία… Πέρα όμως από τα αστεία βλέπουμε από την είδηση αυτή το βάθος της πολιτικής του Ταγίπ και το πώς προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Ισλάμ για να ελέγξει τον λαό του. Άνθρωπο, λοιπόν, με τέτοιες αντιλήψεις έκανε η Ευρώπη πολύτιμο συνεργάτη της. Η ίδια Ευρώπη που έφτασε στο άλλο άκρο την ηθική των δικών της κοινωνιών. Καλό θα ήταν σαν Έλληνες να προβληματιζόμαστε και για τα δύο άκρα, που παράλληλα αναπτύσσονται στην πατρίδα μας. Τα δε αποτελέσματά τους ήδη διακρίνονται.

Previous Article

Γραμματέας του προξενείου Σεμπαεττίν Μπαϊράμ : ¨Υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό¨….

Next Article

Βουλευτής τρώει κεμπάπ και τα χρεώνει στον δήμο, αλλά ο λαός ¨αφού τρώει ξερό ψωμί δεν πεινά¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΝΝΟΥΣΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ !!!! ΠΡΟΦΑΝΩς ΣΚΑΝΔΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ….ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΛΕ….ΕΜ ΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???

    1. XAXAXAX KATA TA ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *