Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έλεγχος και πρωτοφανείς ποινές σε βάρος της Ziraat στην Γερμανία !

1 Comment Share:

Απόφαση που θα προκαλέσει κρίση : Πρωτοφανείς ποινές από τη Γερμανία στην τράπεζα Ζιραατ !

Το Γερμανικό Εποπτικό σλΣυμβούλιο τραπεζών επέβαλε πρωτοφανή μεγάλα πρόστιμα στην τράπεζα Ζιραατ. Περιορίστηκαν οι δυνατότητες δανειοδότησης και συλλογής καταθέσεων της τράπεζας. Επίσης απορρίφθηκαν τέσσερις υποψήφιοι γενικοί διευθυντές της Άγκυρας.

Πρωτοφανή πρόστιμα και βαρύτατοι περιορισμοί που δεν έχουν συμβεί στην ιστορία της γερμανικής τραπεζικής, επιβλήθηκαν στην Ζiraat Bank international που έχει έδρα την Φρανκφούρτη. Η δικαιολογία για τον περιορισμό των καταθέσεων και την απαγόρευση των μεγάλων δανείων που ισοδυναμεί με κλείσιμο της τράπεζας, είναι η μη συμμόρφωση σε δανειοδοτήσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως και οι υποψίες για την συγκέντρωση των καταθέσεων…

Σύμφωνα με το κείμενο του Αλή Γκιουλέν από την εφημερίδα στο Σοζτζού, το Γερμανικό Εποπτικό Συμβούλιο Τραπεζών, έλαβε σκληρές αποφάσεις μετά τους ελέγχους που ξεκίνησε κατά της τράπεζας Ζιραάτ, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Τουρκία και έχει επτά υποκαταστήματα στη Γερμανία.

ΟΡIΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΚ

Οι αποφάσεις που είναι ένα βήμα πριν από το κλείσιμο της Τράπεζας έχουν ως εξής

1) Επιβλήθηκε απαγόρευση στην τράπεζα Ζιραάτ για μεγάλα δάνεια. Πλέον δεν μπορούν να δίνονται δάνεια εκατομμυρίων ευρώ έναντι υποθηκών από την Τουρκία.

2) Επιπλέον απαγορεύτηκε στην τράπεζα να λαμβάνει μεγάλες καταθέσεις και να δίνει επιτόκια πάνω από την πιάτσα.

3) Το Συμβούλιο προειδοποίησε τη διοίκηση και απέρριψε τους τέσσερις γενικούς διευθυντές που ανά διαστήματα στάλθηκαν από τη Ζιραατ Τουρκίας.

4) Το Συμβούλιο απαίτησε στις τραπεζικές συναλλαγές να χρησιμοποιούνται περισσότερο ίδια κεφάλαια της Τράπεζας ενώ ζήτησε ειδικές χρηματικές εγγυήσεις για διοικητικές συναλλαγές.

5) Επιπλέον επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο στην τράπεζα.

Αυτές οι ποινές είναι πρωτοφανείς στην ιστορία της τραπεζικής στη Γερμανία και οφείλονται στα δάνεια που έδωσε η τράπεζα από το 2017 και στη μεταφορά χρημάτων προς την Τουρκία με αβέβαιο τρόπο.

….

Ειδικοί σχολιάζουν ότι οι ποινές ισοδυναμούν με κλείσιμο της Τράπεζας, αλλά ότι δεν την έκλεισαν για να μην υπάρξει διπλωματικό πρόβλημα με την Τουρκία, ενώ ουσιαστικά “έσπασαν το χέρι” της Ζιραάτ. …..

https://www.gercekgundem.com/ekonomi/295773/kriz-cikaracak-karar-almanyadan-ziraat-bankasina-tarihte-gorulmemis-cezalar?utm_source=web-push

28/8/2021

Σχ. : Αλήθεια στην Ελλάδα έχει γίνει ποτέ κάποιος ανάλογος έλεγχος για τις δραστηριότητες αυτής της Τράπεζας ;

Previous Article

Επίσκεψη σήμερα του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα

Next Article

Ταλιμπάν : ¨Μοιραζόμαστε ένα μεγάλο παρελθόν και ένα μεγάλο πολιτισμό με τους Τούρκους¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *