Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικά όπλα στην Λιβύη…

0 σχόλια Share:

Παρά το εμπάργκο του ΟΗΕ η Τουρκία μεταφέρει όπλα στην Λιβύη!

Παρά το εμπάργκο σε πωλήσεις όπλων του ΟΗΕ προς την Λιβύη, η Τουρκία παραβιάζει άμεσα και με βαρύ τρόπο αυτό το εμπάργκο.

Το εμπάργκο όπλων που εφαρμόζει ο ΟΗΕ στην ευρισκόμενη μέσα σε χάος Λιβύη, παραβιάζεται από αρκετές χώρες με πρώτη την Τουρκία. Η Διεθνής Αμνηστία με ανακοίνωση της της 3/7, δίνει σήμα συναγερμού σχετικά με τη συνεχιζόμενη παραβίαση του εμπάργκο που ισχύει από το 2011. Η Διεθνής Αμνηστία μάλιστα ονοματίζει τις χώρες οι οποίες διασφαλίζουν όπλα στις αντίπαλες δυνάμεις, που μάχονται για τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολης.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ : ΟΠΛΑ ΔΙΝΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ Η.Α.Ε.

Η υποδιευθύντρια της οργάνωσης για τη βόρεια Αφρική Μανταλένα Μουγκραμπι δήλωσε: “Το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στοχεύει στην προστασία των πολιτών στην Λιβύη. Αλλά η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία το παραβιάζουν ξεκάθαρα, παρέχοντας θωρακισμένα οχήματα, drones, κατευθυνόμενους πυραύλους και άλλα όπλα”.

Η Μουγκραμπι πρόσθεσε : “το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα για την εφαρμογή του εμπάργκο. Οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να επιδείξουν σεβασμό στο ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσουν να θέτουν συνεχώς σε κίνδυνο τους πολίτες”.

Πρέσβης του ΟΗΕ: “ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ”

Ο πρέσβης του ΟΗΕ στη Λιβύη Χασάν Σαλεμι, σε δήλωση που έκανε τον Μάιο στο γαλλικό κανάλι France 24, είχε εστιάσει στην παραβίαση του εμπάργκο που γίνεται, αποφεύγοντας όμως να δώσει ονόματα χωρών.
Στην Λιβύη διεξάγονται συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατηγό Χαλιφε Χαφταρ και τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό του (ελέγχει τα ανατολικά της χώρας) και τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης που ελέγχεται από τον πολιτικό του αντίπαλο Φεγιαζ Ελ Σαραχ.
Ο Σαλεμι δήλωσε:” Oι αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη εισάγουν, αγοράζουν και δέχονται όπλα από το εξωτερικό, . Δεν είναι μία καινούργια κατάσταση. Ξένα κράτη, αυτά το ξέρουν μόνα τους,  έμμεσα ή άμεσα εξάγουν όπλα στην Λιβύη. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου ασφαλείας.
……..

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το τουρκικό κράτος παρέχει απευθείας στήριξη στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με έδρα την Τρίπολη, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστικές ομάδες. Την περασμένη εβδομάδα ο στρατηγός Χαφτερ υποστήριξε πως η Αγκυρα “με στρατό, με αεροπλάνα και με πολεμικά πλοία” μετέχει άμεσα στον πόλεμο, την ανακήρυξε ως εχθρό και έδωσε εντολή να επιτεθούν στα συμφέροντά της στην περιοχή. Σύμφωνα με το στρατηγό Χαφτερ, η Τουρκία μέσω της Μεσογείου στέλνει στις δυνάμεις που έχουν έδρα την Τρίπολη, όπλα και πυρομαχικά. Ο στρατός του Χαφτερ ανακοίνωσε πως σε αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στις 30 Ιουνίου, χτύπησε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου Μπαϊρακτάρ.
Σύμφωνα με το καναλι France 24, τουρκικά θωρακισμένα οχήματα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Τρίπολης στις 18 Μαΐου, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ενημέρωση της επιτροπής κυρώσεων του ΟΗΕ. Τα θωρακισμένα οχήματα μεταφέρθηκαν με το σημαία Μολδαβίας πλοίο “Amazon Giurgulesti” το οποίο είχε ξεκινήσει από την Σαμψούντα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε στις 19 Ιουνίου, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του έδωσε όπλα στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, λέγοντας πως αυτή η βοήθεια εξισορρόπησε την κατάσταση ενάντια στις δυνάμεις του Χαφτερ.
Σύμφωνα με ειδικούς το τουρκικό κράτος έχει δώσει στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θωρακισμένα οχήματα, ένοπλα και αοπλα ΜΕΑ, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη αλλά ταυτόχρονα και άμεση συμμετοχή με εκπαίδευση στα ΜΕΑ Bayraktar TB2

https://anfturkce.com/dunya/tuerkiye-ye-ambargoya-ragmen-libya-ya-silah-tasiyor-127204
4/7/2019
Previous Article

Ο Τούρκος πρέσβης διδάσκει δημοσιογραφία…

Next Article

BTTDD : ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *