Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: “Αν οι ΗΠΑ προβούν σε βήματα κυρώσεων και εμείς θα ανταποδώσουμε¨

0 σχόλια Share:

Το οριστικοποίησε ο Τσαβούσογλου: “Αν οι ΗΠΑ προβούν σε βήμα κυρώσεων και εμείς θα ανταποδώσουμε”

Ο Τσαβούσογλου σχετικά με την συμφωνία για το αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 δήλωσε πως “δεν θα κάνουμε βήμα πίσω”  και πρόσθεσε πως “Αν οι ΗΠΑ προβούν σε βήμα κυρώσεων και εμείς θα ανταποδώσουμε”.

O υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την επικαιρότητα. Αναφερόμενος στην συμφωνία σχετικά με το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα S-400 είπε : “Στο θέμα των S-400 είμαστε αποφασισμένοι, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Κάνουμε αυτό το βήμα για τα συμφέροντα της Τουρκίας. Αν οι ΗΠΑ προβούν σε βήμα κυρώσεων τότε και εμείς θα ανταποδώσουμε”.

Οι τίτλοι των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών

Οι ΗΠΑ δεν εγγυώνται για τους Πάτριοτ. Οι Γάλλοι υπέβαλαν πρόταση για το δικό τους αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Αλλά αγοράσαμε τους  S-400. Στο θέμα των S-400 είμαστε αποφασισμένοι. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κάνουμε αυτό το βήμα για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Το να βγαίνει μία χώρα μόνη της και να δίνει εντολές του τύπου “Πάρε ή Μην πάρεις” κάτι, είναι κάτι το οποίο δεν το δεχόμαστε. Οι ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν αυτήν τη στάση τους. Ακόμη και Ευρωπαίοι εταίροι είναι πολύ ενοχλημένοι από αυτήν την προσέγγιση των ΗΠΑ. Από που παίρνουν αυτό το δικαίωμα οι ΗΠΑ;
Τώρα αν εσείς κάνετε κάποιο βήμα ενάντια σε μία χώρα, τότε και εκείνη διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει. Αν οι ΗΠΑ προβούν σε βήμα κυρώσεων και εμείς θα ανταποδώσουμε. Δεν υπάρχει πια η λογική του να γίνεται ότι θέλουν οι ΗΠΑ. Αν υπάρξει κάποια αρνητική συμπεριφορά εναντίον μας και εμείς θα ανταποδώσουμε.
Κατά την περίοδο που εμείς περισσότερο από ποτέ χρειαζόμασταν τους Πάτριοτ αυτοί τους απέσυραν από την Τουρκία.

Εάν υπάρξει επίθεση εναντίον μας το ΝΑΤΟ δεν έχει δυνατότητα προστασίας.
………

https://www.sondakika.com/haber/haber-disisleri-bakani-cavusoglu-s400ler-konusunda-12143379/
14/6/2019
Previous Article

Τσαβούσογλου κατά της Κύπρου : ¨Καμία συμφωνία η οποία εξαιρεί την Τουρκία δεν έχει ισχύ¨

Next Article

Εκπρόσωπος Πενταγώνου: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν αποτελούνται μόνο από τα F-35

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *