Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκδήλωση για τις προοπτικές συνεργασίας Τουρκίας-Κίνας στην αμυντική βιομηχανία

No Comments Share:

Η Nordic Monitor έμαθε πως ο Ετέμ Σαντζάκ -στενός φίλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και ιδιοκτήτης του στρατηγικού εργοστασίου αρμάτων μάχης και παλετών της Τουρκίας, δήλωσε σε μια ομαδική συζήτηση που διοργάνωσε το νεοεθνικιστικό κόμμα IP στην Άγκυρα στις 29 Μαΐου, ότι η εταιρεία του θα χτυπήσει αναπόφευκτα τις πόρτες των Kινέζων ομολόγων της, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να αγοράσει εξοπλισμό απ τη Δύση.

Υπό την προεδρία του ηγέτη του ΙP Ντογού Περιντσέκ, η στο πάνελ επικεντρώθηκε στην τουρκική-κινεζική συνεργασία στον τομέα της παραγωγής και των κοινών επενδυτικών ευκαιριών. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρέσβης της Κίνας στην Τουρκία Ντεν Λι, ο μεγιστάνας των τροφίμων Mουράτ Ουλκέρ, ο Πρόεδρος της Onur Air Τζακούτ Μπαγανά, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της İşbank Γκαμζέ Γιαλτσίν και άλλοι εκπρόσωποι κορυφαίων τουρκικών εταιρειών.

“Η ανθρωπότητα πρέπει να οικοδομήσει μια νέα διεθνή τάξη. Αυτό το καθήκον βαρύνει τους ώμους των Κινέζων και των Τούρκων », δήλωσε ο Σαντσάκ, καλώντας τον Περιντσέκ να αναλάβει την ευθύνη σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στη μητρική του εταιρεία την BMC που είναι κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων, ο Σαντσάκ δήλωσε: “Η BMC  σχεδόν όλες τις ανάγκες του τουρκικού Σ.Ξ. . Δεσμευόμαστε για την «τοπική και εθνική στρατηγική» [μια έκφραση που χρησιμοποιείται ευρέως από τον Ερντογάν] ».

Αναφερόμενος στις δύσκολες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ατλαντικού μπλοκ κατά την προεδρία του Ερντογάν, ο Σαντσάκ δήλωσε: “Είναι αδύνατο να αγοράσετε από τη Δύση. Έτσι η Ασία είναι το αναπόφευκτο πεπρωμένο μας. Θα χτυπήσουμε αναπόφευκτα τις πόρτες της Κίνας. Η Κίνα θα μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια “, προσθέτοντας:” Η Τουρκία και η Κίνα είναι αμοιβαία απαραίτητες. Η ζωή και οι εξελίξεις της θα φέρουν τις δύο αυτές χώρες πιο κοντά ».

Για πολλούς στην Τουρκία, ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Σαντζάκ συμμετείχε σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Περιντσέκ, ένας φίλος που έγινε εχθρός. Ο Σαντζάκ και ο Περιντσέκ ήταν μαζί στο βίαιο, επαναστατικό, μαοϊκό Aydınlık, μεταξύ 1975 και 1985. Ο Σαντζάκ αργότερα έφυγε από την οργάνωση αυτή, όπως πολλές εξέχουσες φιγούρες που δεν πήγαν μαζί με τον Περιντσέκ.

……………..

…………….

Nordic Monitor  8/8/2019

Previous Article

Το SU-35 στο τραπέζι….

Next Article

Θα είμαστε και εμείς εκεί…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *