Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Welcome to Turkey-25 άτομα συνελήφθησαν εντός λίγων ημερών σε ένα αεροδρόμιο, λόγω των αναρτήσεων τους…

No Comments Share:

Ζευγάρι παντρεμένων που ζει στο Αμβούργο συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Σαμπιχα Γκιοκτσεν, συνελήφθησαν ο Μεχμέτ Μπαλκιζ (63-γεννημένος στην Σεβάστεια) και η Χεντιε Μπαλκιζ (55, γεννημένη στο Ντερσιμ), οι οποίοι εδώ και 25 χρόνια ζούνε στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Έγινε γνωστό πως το ζευγάρι που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και είναι Τούρκοι πολίτες, συνελήφθησαν με την κατηγορία πως διαμέσου των social media έκαναν “προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης”, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν στο δικαστήριο με αίτημα για  προφυλάκισή.

Ο γιος τους ο Ντεβριμ Μπαλκιζ που ζει στο Αμβούργο δήλωσε:” Τις τελευταίες μέρες συνταξιούχοι που πάνε από την Ευρώπη προς την Τουρκία, κατά την είσοδό τους συλλαμβάνονται. Με πρόσχημα τις αναρτήσεις τους στα social media επιδιώκεται η φίμωση και ο εκφοβισμός των αντιπολιτευόμενων τμημάτων.  Οι αναρτήσεις που γίνονται στα social media πρέπει να εξετάζονται στα πλαίσια της ελευθερίας της σκέψης. Οι αναρτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία. Με τις απειλές ενάντια σε αυτούς που δίνουν δημοκρατικό αγώνα επιδιώκεται αυτοί που ζουν στην Ευρώπη να μην εντάσσονται στην πολιτική.Το συντομότερο δυνατό η Ευρώπη πρέπει να μιλήσει για αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. ”
Οι Μεχμέτ Μπαλκιζ (63) και η Χεντιε Μπαλκιζ (55) μετά από ανάκριση 11 ωρών στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Η συλληφθείσα Χεντιε Μπαλκιζ είπε πως “Αυτή τη στιγμή μας μεταφέρουν με λεωφορείο στο δικαστήριο. Δεν είμαστε οι μόνοι. Υπάρχουν ακόμη 25 άτομα που προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και λόγω των αναρτήσεων τους στα social media ανακρίνονται. Υποστήκαμε ψυχολογική βία”.
Ο γερμανικός τύπος την Τετάρτη έγραψε πως ο Γερμανός πολίτης Οσμάν Β., που στα τέλη Ιουλίου είχε πάει στην Αττάλεια συνελήφθη στο αεροδρόμιο. Ο Οσμάν συνελήφθη με κατηγορίες σχετικά  με “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας” και το Βερολίνο είχε καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να συναντηθεί μαζί του.
Ο 36 ετών Γερμανός πολίτης δικηγόρος του, αναφέρει πως οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του, σχετίζονται με τις δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοιλου.
Αναφέρεται πως στην Τουρκία βρίσκονται επτά Γερμανοί πολίτες κρατούμενοι για πολιτικούς λόγους.

https://www.artigercek.com/haberler/hamburg-da-yasayan-evli-cift-gozaltina-alindi

10/8/2019

Σχ. : Η αλήθεια είναι πως οι Τούρκοι φασιστο-ιθύνοντες τους είχαν προειδοποιήσει…

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !

 

The Times: Η Τουρκία λέει στους τουρίστες πως ¨Εάν επικρίνετε τον Ερντογάν θα φυλακιστείτε¨

 

Previous Article

Τούρκος υπουργός Αμύνης: ¨Η κεντρική μας ιδέα είναι ίδια με αυτήν του 1974¨…

Next Article

Το SU-35 στο τραπέζι….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *