Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Καθηγητής ιατρικής στο Ουλούνταγ : “Κρούσματα Covid-19 ανακοινώνονται ως γρίπη”

No Comments Share:

Είναι αληθή τα στοιχεία σχετικά με τον κορονοϊό; “Η Τουρκία ανακοινώνει τέτοια κρούσματα ως γρίπη”

Κρούσματα τα οποία ο παγκόσμιος οργανισμός Υγείας από τον Μάρτιο αποδέχεται ως Covid-19, στην Τουρκία ακόμα κάποια εξ αυτών φέρεται να καταχωρούνται ως Avian Influenza  (γρίπη των πτηνών) η Mers cov .

Σύμφωνα με την είδηση της Εμινέ Αλγκουν, από την Deutsche Welle-τουρκικά, τα δεδομένα της Τουρκίας σχετικά με τον Covid-19 δεν είναι σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Αυτό γίνεται αιτία για προβολή λιγότερων κρουσμάτων και θάνατων, ενώ παρεμποδίζει την σύγκριση με άλλες χώρες. Γιατροί οι οποίοι με έρευνες που έκαναν ανακάλυψαν αυτή την κατάσταση, καλούν το υπουργείο υγείας να εφαρμόσει τα διεθνή κριτήρια.
Ο Δρ. Καγιχαν Παλα-καθηγητής δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο του Ουλουνταγ, περιέγραψε το πώς αποκάλυψε το σύστημα κωδικοποίησης στην Τουρκία :
Απόφοιτοι του πανεπιστημίου μας και συνάδελφοί μας επιχειρώντας να καταχωρήσουν τις ασθένειες τις οποίες επέβλεπαν, μας κοινοποίησαν κάποιες δυσκολίες που είχαν στην κωδικοποίηση τους. Μία εξ αυτών ήταν ότι κάποιες ασθένειες αν και πίστευαν πως ήταν Covid-19, καταγραφόταν ως γρίπη των πτηνών. ”

Μετά από αυτό ο καθηγητής ερεύνησε την προσέγγιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ακολούθως τα δεδομένα των ΗΠΑ, Αγγλίας, Γερμανίας, Καναδά και Πολωνίας και έτσι φάνηκε πως το σύστημα κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται στην Τουρκία είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα.
…….

https://tele1.com.tr/koronavirus-rakamlari-dogru-mu-turkiye-vakalari-kus-gribi-olarak-bildiriyor-151784/

15/4/2020

Σχ. : Όποιος πραγματικά πιστεύει τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η Τουρκία, είναι είτε πολιτικά αγράμματος είτε διανοητικά καθυστερημένος.

Previous Article

Διάψευση της τουρκικής είδησης ¨Η Αρμενία ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία¨…

Next Article

Ξεπέρασε και τις 6,80 λίρες….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *