Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες Τουρκιας-ΗΠΑ περί ασφαλούς περιοχής

0 σχόλια Share:

WP: η Τουρκία απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για ασφαλή περιοχή 15km

Αναφέρεται πως η κυβέρνησή του Ντόναλντ Τραμπp για να αποτρέψει την στρατιωτική επιχείρηση που θα κάνει η Τουρκία στα βορειοανατολικά της Συρίας, υπέβαλε μία τελευταία πρόταση αλλά η Τουρκία απέρριψε αυτή την πρόταση.

Ο ΠτΔ  στην χθεσινή του ομιλία ανέφερε πως “Θα μπούμε στα ανατολικά του Ευφράτη αυτό το κοινοποίησα με σε ΗΠΑ και Ρωσία”. Ο Ερντογάν δεν ανέφερε ημερομηνία σχετικά με την έναρξη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Washington Post, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρότεινε στην Τουρκία τη σύσταση μιας ασφαλούς περιοχής μήκους 140 χιλιομέτρων και βάθους 15 χιλιομέτρων στην οποία δεν θα υπάρχουν κουρδικές ομάδες. Στην πρόταση αυτή προβλεπόταν πως οι κουρδικές ομάδες θα αποσυρόταν από αυτή την περιοχή.
Σύμφωνα με την είδηση η Τουρκία απέρριψε αυτή την πρόταση των ΗΠΑ, η οποία περιλάμβανε τα 2/3 της περιοχής ανάμεσα στον ποταμό Ευφράτη και το Ιράκ.
Η Τουρκία που επιμενει στην σύσταση της ασφαλούς περιοχής θέλει να  έχει ένα βαθος 30 χιλιομέτρων αντι των 15  και να είναι αποκλειστικά υπό τον έλεγχο της.
Στην είδηση αναφέρεται πως ένας ακόμη λόγος που η Τουρκία επιδιώκει την τον σχηματισμό αυτής της ασφαλούς περιοχής, είναι για να στείλει εκεί 3,6 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα.
Από την άλλη, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοίνωσε πως σήμερα στις 10 το πρωί θα αρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχετικά με την ασφαλή περιοχή

Diken 5/8/2019

Σχ: Όταν μία μέρα πριν από την άφιξη της αμερικανικής επιτροπής που  θα συζητήσει στην Τουρκία το θέμα της ασφαλούς περιοχής βγαίνει ο ίδιος Ερντογάν και λέει ότι “Θα μπούμε” τι νόημα έχουν αυτές οι συνομιλίες ;

Previous Article

Έντονη αντίδραση κατά των διαιτητών του τελικού μπάσκετ

Next Article

Ευφροσύνη Προεστού, η γυναίκα που έσωσε 12 στρατιώτες στην Κύπρο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *