Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επιτέλους το είπαν- Γερμανία: ¨Η παρουσία της Τουρκίας στην Ροζάβα δεν είναι νόμιμη¨

0 σχόλια Share:
Spread the love

Γερμανία: Η παρουσία της Τουρκίας στην Ροζαβα δεν είναι νόμιμη

Για πρώτη φορά η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε καθαρά πώς είναι ενάντια στην κατοχή της Ροζάβας από το τουρκικό κράτος. Όταν στις αρχές του 2018 άρχισαν οι επιθέσεις εισβολής στο Άφριν, η Γερμανία είχε διστάσει να εναντιωθεί με ισχυρή φωνή στην εισβολή της Τουρκίας στην Ροζάβα. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε απευθύνει προς το καθεστώς της Άγκυρας μόνο ευχές του τύπου “Να μην παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο και να προστατευτούν οι πολίτες”, ενώ όταν τον Οκτώβριο του 2019 διευρύνθηκαν οι επιθέσεις εισβολής στη Βόρεια και Ανατολική Συρία εφάρμοσαν ένα συμβολικό εμπάργκο όπλων.
Αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με την προεδρία της Άγκελα Μέρκελ, δυο χρόνια αργότερα για πρώτη φορά με απτές δηλώσεις ανέφερε πως είναι ενάντια στην παρουσία  του τουρκικού Κράτους στην Ροζάβα. Η δήλωση αυτή περιλαμβάνονταν στην απάντηση που έδωσε η ομοσπονδιακή υφυπουργός Ανάπτυξης Μαρία Φλάσμπαρθ, απαντώντας σε ερώτηση του Αριστερού κόμματος σχετικά με τις σχέσεις με την διοίκηση της βόρειας και ανατολικής Συρίας, όπως και για τις επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή.

Η Φλάσμπαρθ απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού Χελιν Εβριμ Σόμμερ του Αριστερού Κόμματος, ανέφερε πως η παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Η Φλάσμπαρθ ανέφερε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θεωρεί πειστικά τα επιχειρήματα της Τουρκίας σχετικά με την παρουσία της Τουρκίας εκεί και πρόσθεσε πως “Όταν πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, η κυβέρνησή μας ανέφερε πως δεν υπάρχουν οι λόγοι που να αποδεικνύουν πως αυτή η επιχείρηση είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο”.
…..
Κουρδικό Πρακτορείο ANF 6/7/2020

Previous Article

Προπαγανδιστής του Ταγίπ: ¨Να μην περιμένουμε την δικαστική απόφαση, να γίνει τώρα τζαμί η Αγία Σοφία¨

Next Article

Τον απέλυσαν επειδή ακολουθούσε στο Τουίττερ τον Ντεμιρτάς!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *