Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις υπουργού Αμύνης Ακάρ για τα ανατολικά του Ευφράτη…

0 σχόλια Share:

………………

¨Οι φίλοι μας-εκπρόσωποι των ΤΕΔ στην συνάντηση, συμφώνησαν με τους Αμερικανούς ομολόγους τους πως τα μέλη των YPG που δεν έχουν καμία διαφορά από το ΠΚΚ πρέπει να βγούνε από την περιοχή και τα βαριά όπλα που διαθέτουν να συγκεντρωθούνε. Επίσης συμφώνησαν με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους πως οι σήραγγες, τα τούνελ και οι παρόμοιες οχυρώσεις πρέπει να καταστραφούνε. Επίσης θα υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις τουρκικές και αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.  Ως αποτέλεσμα οι Σύριοι αδερφοί μας που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, θα μπορέσουν το συντομότερο να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε ασφάλεια και γαλήνη.

………………

Πράττοντας αυτά διασφαλίστηκε συμφωνία πάνω σε ένα ημερολόγιο. Μέχρι τώρα εφαρμόστηκε ανελλιπώς αυτό το ημερολόγιο. Και την ίδια εφαρμογή προσδοκούμε και μελλοντικά. Αυτό το παρακολουθούμε στενά. Στο θέμα της εφαρμογής του ημερολογίου είμαστε πολύ προσεκτικοί και ακριβείς. Κινούμενοι με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, δεν πρόκειται καθόλου να κλείσουμε τα μάτια στις καθυστερήσεις. Αυτό το έχουμε πει και συνεχίζουμε να το λέμε στους ομολόγους μας.

…………………

Φυσικά εμείς εδώ, θέλουμε να προχωρήσουμε σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και να πραγματώσουμε τις δραστηριότητες που σχεδιάσαμε μαζί με τους Αμερικανούς συμμάχους μας σύμφωνα με το ημερολόγιο που καθορίσαμε. Επιθυμία μας είναι μαζί με τους Αμερικανούς, να πραγματοποιήσουμε δράσεις από κοινού, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας. Αλλά ταυτόχρονα πολλές φορές θέσαμε το αίτημα μας, να τερματίσουν την στήριξη που παρέχουν με όπλα και πυρομαχικά προς τους τρομοκράτες, ενώ επιθυμώ να εκφράσω για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα μας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Από την σκοπιά μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την συνεργασία των συμμάχων μας με τους τρομοκράτες του YPG. Επιθυμούμε αυτό να τελειώσει, να τερματιστεί το συντομότερο και εκτιμούμε πως αυτό είναι ένα δικαίωμα μας ως σύμμαχοι. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που αυτές τις δραστηριότητες δεν καταστεί δυνατό να τις προχωρήσουμε μαζί με τις ΗΠΑ, τότε ως κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας και ως ΤΕΔ, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές και ο ΠτΔ μας, διαθέτουμε σχέδιο Β και Γ. Επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως αν σε αυτή την δραστηριότητα που προσπαθούμε να κάνουμε με καλή θέληση, συμμαχικό πνεύμα και σύμφωνα την στρατηγική εταιρική σχέση υπάρξει αποτυχία, τότε θα κινηθούμε μόνοι μας¨

Akar: ABD ile ‘güvenli bölge’yi sürdüremezsek B ve C planımız var

16/8/2019

Previous Article

Ρατσιστικές αναρτήσεις σε βάρος του Ιμάμογλου εν όψει του αγώνα Τράμπζονσπορ-ΑΕΚ

Next Article

Ιερέας Αντρέα Σαντόρο : Παρακολουθούνταν με την υποψία δραστηριοτήτων υπέρ του ¨Πόντου¨ και δολοφονήθηκε…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!