ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

 

 

Eκφοβισμός από την Τουρκία σε τρεις χώρες
Τουρκία και Β. Κύπρος κάνουν κινήσεις ενάντια στις χώρες που κάνουν κοινές ασκήσεις και ψάχνουν για φυσικό αέριο. Στην Μεσόγειο συμβαίνει πόλεμος με ¨Notam¨.

Η Τουρκία που δεν αναγνωρίζει την μονόπλευρη κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης της Κύπρου, επιδίδοντας ΝΟΤΑΜ εμπόδισε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο που ερευνούν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και κάνουν κοινές ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο.

Οι Τ.Ε.Δ. φοβέρισαν Ελλάδα και Ισραήλ που κάνουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο, όπως και τις διεθνείς εταιρίες που κάνουν εκεί εργασίες γεωτρήσεων,  καθώς εντός του Δεκεμβρίου δημοσίευσαν 4 NOTAM (ανακοινώσεις για να ενημερώσουν κάποιες σημαντικές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια στην αεροπλοΐα και στο έδαφος). Σύμφωνα με την είδηση από την εφ. Αϊντινλίκ, ειδικοί αναφέρουν πως με αυτή την κίνηση των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων δόθηκαν σημαντικά μηνύματα σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ελλάδα.
Οι τρεις χώρες που κάνουν εργασίες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου και κάνουν ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο, επιχειρούν να στριμώξουν την Τουρκία και την KKTC. Η απάντηση από την Τουρκία δεν καθυστέρησε. Τελευταία ενάντια στις τρεις χώρες που κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, η Τουρκία προέβαλλε εμπόδια με ασκήσεις και NOTAM.

Μετά από αυτή την κατάσταση που ενόχλησε τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες, μια νέα ένταση υπήρξε στην περιοχή. Η Κύπρος λόγω εργασιών εξόρυξης που θα κάνουν στο οικόπεδο 6 οι εταιρίες ΤΟΤΑL και ΕΝΙ, δημοσίευσαν Navtex, μια δηλαδή κατάσταση πλεύσης. Ενάντια σε αυτήν την Navtex δεν άργησε η απάντηση της Τουρκίας, η οποία δημοσίευση μια αντίθετη Navtex, δηλώνοντας πως  ¨θα εκτελέσω άσκηση στην περιοχή¨.

Η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος δημοσίευσε τις αντίθετες Navtex Κύπρου και Τουρκίας. Η εφημερίδα εξέφρασε την ενόχληση της Τουρκίας με την επικεφαλίδα ¨Ψυχρός πόλεμος λόγω της ΕΝΙ¨.

¨ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ¨

Ο απόστρατος από την αεροπορία Βαγιαζίτ Καρατάς, σχολίασε στην εφ. Αϊντινλίκ τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή.  Ο Καρατάς σχολίασε πως ¨είναι μια κίνηση ενάντια στην μονόπλευρη ανακήρυξη της ΑΟΖ και στις έρευνες πετρελαίου γύρω από την Κύπρο¨ και πρόσθεσε πως ¨Οι ΝΟΤΑΜ σημαίνουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο θέμα της εκμετάλλευσης πόρων με τρόπο που δεν θα επωφεληθεί η KKTC¨.

Ο Καρατάς-αντιπρόεδρος του κόμματος Vatan, υπογράμμισε πως ¨Είναι ανάγκη αυτές οι κινήσεις που έχουν την έννοια πως ¨δεν θα αφήσουμε να φάνε τα δικαιώματα μας στην Κύπρο¨, να υποστηριχθούν και από την κοινή γνώμη¨. Τόνισε πως το θέμα της Αν. Μεσογείου πλέον έχει γίνει ένα διεθνές θέμα και ότι είναι ανάγκη να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά βήματα.  Ο Καρατάς εστίασε στο ότι το επόμενο διάστημα παρόμοιες εντάσεις και εξελίξεις μπορεί να συμβούν και στο Αιγαίο.
………………..

http://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-3-ulkeye-gozdagi-408078.html

27/12/2017

Σχ: Προσέξτε πως και η εφημερίδα αυτή που είναι φερέφωνο του Ερντογάν αλλά και ο Καρατάς που σχολιάζει, δεν λένε κουβέντα περί διεθνούς δικαίου, αλλά μόνο κάτι αρλούμπες πως ¨Στριμώχνουν την Τουρκία¨ κλπ. Διότι ξέρουν πως αυτά που υποστηρίζουν δεν έχουν κανένα νομικό στήριγμα παρά μόνο αυτό της ισχύος. Και σου λέει θα επιχειρήσουμε να το πετύχουμε διότι απλά ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email