ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ – ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΪΛΑΛΙ

 

Θ. Μαλκίδης

Η διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη για τον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί

Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali) είναι φυλακισμένος για πάνω από πέντε μήνες στα τουρκικά κάτεργα, με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση». Η σύλληψή του έγινε μετά από την ανάρτηση αφίσας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας και την 19η Μαΐου.

Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.Καλούμαστε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί, δημοσιοποιώντας τη σύλληψή του και πιέζοντας το φασιστικό Τουρκικό κράτος – φυλακή. Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο όπως ο Γιάννης – Βασίλης Γιαϊλαλί που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων. Την 29η και 30η Σεπτεμβρίου 2017 ο Γιώργος Ζαχαριάδης “Τεμόν η ΑΕΚ” τρέχει από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο στάδιο) έως την Σπάρτη, συνολικά 250 χιλιόμετρα. O δρόμος “Ση ελευθερίας την στράταν” ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 6:00 π.μ και καταλήγει το Σάββατο 30/9 στις 19.00, σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα.

Η διαδρομή “Ση ελευθερίας την στράταν” συνδέεται με την Σπάρτη Λακωνίας, αφού η Σπάρτη της Μικράς Ασίας ήταν η πόλη όπου ο Γιάννης Βασίλης παρουσιάστηκε στο Τουρκικό στράτευμα όπου στην συνέχεια αιχμαλωτίστηκε και τελικά έμαθε για την ελληνική του καταγωγή. Ως Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας – Εύξεινος Λόγος η ενέργειά μας αυτή, είναι μία ακόμη πράξη δημοσιοποίησης της παράνομης κράτησης του Γιάννη και να οδηγήσει στην απελευθέρωση του Γιάννη. Μία διαδρομή 250 χλμ, ξεκινώντας από το Παναθηναϊκό στάδιο (Καλλιμάρμαρο), Βουλή των Ελλήνων, Ακρόπολη, Αρχαία αγορά, Ιερά οδός, με τελικό προορισμό τον τάφο του Λεωνίδα στη Σπάρτη (Λεωνίδαιον). Συνοδεύουμε τον Γιώργο Ζαχαριάδη σε όλη την διαδρομή φορώντας την εμφάνιση που σχεδίασε η Μαργαρίτα Ράντεβα, δίνοντας το μήνυμα της Ελευθερίας, της Ελευθερίας στον Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί”.

Αντιφωνητής 2/10/2017