ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Αρχαίος πλούτος που εμφανίζεται με τις κατεδαφίσεις

Yıkımla ortaya çıkan antik zenginlik 

Ο δήμος Σμύρνης μέχρι σήμερα έχει πληρώσει 11 εκ. λίρες για τις δημεύσεις που γίνονται με σκοπό να αποκαλυφθεί το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο. Δεκάδες οικόπεδα στην περιοχή του Καντιφέκαλέ δημεύτηκαν ώστε να εμφανιστεί το στριμωγμένο ανάμεσα σε παραπήγματα αρχαίο θέατρο. Με τις κατεδαφίσεις να συνεχίζονται στην 12 χιλιάδων τ.μ. επιφάνεια του αρχαίου θεάτρου και με την απομάκρυνση των μπάζων, σιγά σιγά αρχίζουν να προβάλλουν τα αρχαία μνημεία.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και τμήμα της σκηνής και πέτρες από τοα τείχη που συνδέονταν με αυτήν, στο θέατρο που πιστεύεται πως είχε χωρητικότητα 16 χιλιάδων ατόμων. Μετά από την ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων, οι ανασκαφές θα αρχίσουν εντός του 2015.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

Οι περισσότερες πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το αρχαίο θέατρο του Καντιφέκαλε, υπάρχουν στις έρευνες και στα σχέδια των Αυστριακών αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων Όττο Μπέργκ και Όττο Βάλτερ που ερεύνησαν την περιοχή στα έτη 1917-1918. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές σε αυτό το στάδιο ήταν κατά την πρωτοχριστιανική εποχή, κατά την εποχή δηλαδή του παγανισμού της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όπου δολοφονήθηκε ο Σμυρνιός Άγιος Πολύκαρπος και λέγεται πως στο στάδιο υπήρξαν τραγικές στιγμές. Όταν ο δήμος ανεγείρει με κατάλληλο τρόπο το αρχαίο θέατρο, θα μπορούν να γίνονται εδώ –όπως γίνεται και στο θέατρο της αρχαίας Εφέσου- συναυλίες και εκδηλώσεις.

 Εφ. Ταράφ 10/5/2014

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email